Vi söker kreativ maskinkonstruktör 

Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av en branschledande och innovativ miljö med fokus på sågverksprodukter?
Vill du arbeta med väl genomtänkta produktflöden och tekniska konstruktioner?
Är du en rutinerad konstruktör som känner att du behöver nya utmaningar?
Om svaret är ja, läs då vidare och sök tjänsten som maskinkonstruktör på Renholmen AB.

Som maskinkonstruktör på Renholmen utvecklar och konstruerar du avancerade virkeshanteringsutrustningar för sågverk. Arbetet är fritt och varierat och ger dig utlopp för ditt engagemang och din kreativitet. Eftersom vi ofta arbetar i projektgrupper krävs förmågan att kunna samarbeta med andra. 

Din tjänst innebär att du konstruerar nya och förbättrar befintliga anläggningar, samt skapar lösningar enligt kundens behov och önskemål. I detta ingår produktutveckling, projektkonstruktion, beräkningar samt att förena kvalitet med kostnadseffektiva lösningar. Den vi söker kommer med tiden att få ett överordnat konstruktionsansvar i vissa projekt. Det innebär att du utför den övergripande konstruktionsutredningen i projektet och konstruerar sedan tillsammans dina kollegor de enskilda ingående maskinerna.

I din roll som maskinkonstruktör ingår du i en grupp som låter individen utvecklas inom ramen för ditt och företagets bästa. Vi beräknar och konstruerar dagens och morgondagens hanteringsutrustningar för sågverk. Konstruktionsarbetet sker både i 3D- respektive 2D-cad, med verktygen CREO och CoCreate Drafting. 

Placeringsort: Byske

Vem är du?
Du har en relevant utbildning/erfarenhet. Kunskaper om anläggningskonstruktion samt erfarenhet av projektleveranser och produktionsteknik, gärna sågverk, är meriterande. Har du dessutom några års erfarenhet av kvalificerad konstruktion så är det klart meriterande.

Rollen kräver samarbetsvillighet och prestigelöshet då du samarbetar med andra discipliner såsom automation och el.
Du är en utåtriktad person och uppfattas som en naturlig ledare av dina kollegor. 

För att trivas med jobbet, som utförs i stor frihet under eget ansvar, är det viktigt att du är strukturerad, engagerad, samarbetsorienterad och noggrann. 

Att kunna uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Du tycker om att tillsammans med kollegor lösa kundens problem och du har förmågan att se såväl helheten som detaljerna i ett flöde. Du har också god förståelse för en produkts tekniska funktion.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vårt erbjudande
På Renholmen har du alla chanser att få ett intressant och varierande arbete. Våra kunder ställer höga krav på oss och på våra produkter. Tillsammans som grupp svarar vi upp mot dessa. Du blir en viktig del av ett erfaret, socialt och framåtsträvande gäng som driver branschens utveckling framåt.

Kontaktperson
Har du frågor kring tjänsten kontakta:

Konstruktionschef
Daniel Burman
+46 (0)70-633 48 80
daniel.burman
@renholmen.se