Renholmen presenterar två nyheter på Ligna

2017-05-08

22-26 maj går Ligna-mässan av stapeln i Hannover. Renholmen är givetvis på plats och kommer i år att visa upp två helt nya produkter: innovationen Stick Inspector och Auto packer, en automatisk emballeringsmaskin från Fromm som Renholmen har agentur på i Sverige, Norge, Finland och Baltikum.

Förutom branschledande virkeshanteringsutrustning för råsorteringar och justerverk kommer Renholmen vid årets Ligna-mässa att visa upp två nya produkter. Innovationen Stick Inspector, som automatiskt sorterar bort dåliga strön är en av dem. Produkten är utvecklad i samarbete med Adopticum som är specialiserade på optisk mätteknik och står bakom den mjukvara som scannar ströna vid intaget till ströpåläggningen. En kamera tillsammans med en linjelaser läser av ströet och en 3d-bild skickas till en dator som tar fram ströets form. Om ströet inte uppfyller kraven som sågverket satt upp plockas det automatisk bort med hjälp av en avpetare. 

– Krokiga och trasiga strön som fastnar i maskineriet och orsakar långa och kostsamma stopp som kräver manuell handpåläggning, är ett problem i alla sågverk. Med Stick Inspector har vi hittat en lösning på problemet och intresset för produkten är mycket stort, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen. 

Auto packer fyller en lucka
Under Ligna kommer Renholmen även att presentera Auto packer, en automatisk emballeringsmaskin av virkespaket. Maskinen har tagits fram av Fromm tillsammans med Octomeca och kombinerar elastisk plast med halkskyddad plast, helt utan stiftning. Emballeringen görs på långt under en minut per paket. 

– Det har funnits ett par liknande lösningar på marknaden men ingen har hållit måttet fullt ut. Med den här produkten kan vi tryggt och säkert möta den stora efterfrågan som finns, säger Bernt-Ove Andersson.

Samarbeten för framkant
Både Stick Inspector och Auto packer är exempel på samarbeten där Renholmen kombinerar sin expertis med andras och på så vis utvecklar nya lösningar och produkter.

– Genom att kombinera vår expertis inom virkeshantering med våra samarbetspartners specialiteter kan vi få fram lösningar som inte varit möjliga annars. Kreativa nätverk gör oss ännu starkare.Därför ska det bli väldigt spännande att få visa upp både Stick Inspector och Auto packer på Ligna, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen. 

Gratisbiljetter
För dig som är intresserad av att besöka Ligna-mässan kan Renholmen erbjuda gratisbiljetter. Ta bara kontakt med någon av Renholmens säljare nedan.

Renholmen finns i Hall 25, monternummer H45

Bernt-Ove Andersson, marknadschef

Mail: bernt-ove.andersson@renholmen.se

Hans Eriksson, säljare

Mail: hans.eriksson@renholmen.se 

Lennart Englund, säljare

Mail: lennart.englund@renholmen.se

Daniel Wiklund, säljare reservdelar

Mail: daniel.wiklund@renholmen.se