Guppkedjor

Guppkedjor är en lösning som ser till att strön, efter en ströelevator, kommer ordnade i ett jämnt skikt vilket är viktigt för ett bra flöde av torkströn. Produkten består av ett antal brythjul och taggkedjor som bromsar upp strönas hastighet, tvingar dem uppför ”guppet” för att sedan tippa ned på den efterföljande transportören och accelerera till en kontrollerad distans med mellanrum mellan varje strö. Normalt placeras två gupp efter varandra vilket säkerställer flödet.

Detta är en helt mekanisk lösning med drift via transmissionskedja från en drivaxel. Guppkedjorna kan placeras i alla befintliga ströintag om utrymme finns och är normalt förhållandevis enkla att bygga in. Guppkedjorna Ingår som standard i alla nya ströintag samt alltid i kombination med Stick Inspector, Renholmens nya automatiska strösorteringssystem. (Se video på denna länk för att se guppkedjorna i aktion)

Har ni frågor om guppkedjor eller vill ha en offert på att montera in guppkedjor i er anläggning, ta kontakt med någon av våra säljare.