Gå direkt till textinnehållet

Maskinkonstruktör

Vi söker Maskinkonstruktör till konstruktionsavdelingen
Virkesroboten Rosy arbetar i sågverket.

Om Renholmen
Renholmen AB konstruerar, levererar, monterar och driftsätter högteknologiska maskiner med automatiserade lösningar för virkeshantering till sågverk och andra virkesbearbetande anläggningar. I vårt eftermarknadsarbete erbjuder vi reservdelar och tillhandhåller service, uppgraderingar och andra utvecklande samarbeten till våra kunder för ökad prestanda och driftsäkerhet i deras anläggningar. Företaget grundades 1952 i byn Renholmen 10 km norr om Byske där huvudkontoret finns idag. Renholmen ingår idag i ARA Technology Group som ägs av Storskogen Group AB.

Om jobbet:
Som maskinkonstruktör på Renholmen kommer du att konstruera nya, och förbättra befintliga sågverksanläggningar. Det huvudsakliga målet är att skapa lösningar enligt kundens behov och önskemål. I detta ingår produktutveckling, projektkonstruktion, beräkningar samt att förena kvalitet med kostnadseffektiva lösningar. Vi beräknar och konstruerar dagens och morgondagens hanteringsutrustningar för sågverk med verktygen CREO och CoCreate Drafting.

Den vi söker kommer med tiden få möjlighet att få ett överordnat konstruktionsansvar i vissa projekt. Det innebär att du utför den övergripande konstruktionsutredningen i projektet och konstruerar sedan tillsammans med dina kollegor de enskilda ingående maskinerna.

Kvalifikationer:
• Högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik eller motsvarande erfarenhet.
• God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.
Som person är du en driftig problemlösare och tar ansvar för dina egna prestationer. Du har en utpräglad servicekänsla och självklart ett stort intresse för teknik. Du trivs med att prata med kunder och har lätt för olika typer av människor. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och gillar att vara en del av ett team.

Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av maskinkonstruktion.
• Kunskaper av att arbeta i Creo och Windchill.
• Erfarenhet av sågverksbranchen.

Arbetsplats:
Vårt huvudkontor är i Byske men vi erbjuder också arbetsplatser på våra andra kontor i Skellefteå, Kramfors och Vasa i Finland.

Omfattning:
Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi erbjuder en arbetsplats med arbetsgivare med fokus på medarbetarnas utveckling och trivsel. Ambitionen med vårt ledord ”Engineering Greatness” är att vi ska sträva att göra bra saker i alla delar av företaget.

Kontaktperson för tjänsten
Kontakta konstruktionschef Hans Ros via mejl hans.ros@renholmen.se eller mobil 070-336 95 53.
Facklig kontaktperson är Per Wikström. per.wikstrom@renholmen.se eller mobil 070-695 08 34

Ansökan:
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

Skickas till:
jobb@renholmen.se

Sista ansökningsdatum:
2024-07-05

Ansökan till tjänsten som Maskinkonstruktör

Fyll i formuläret eller skicka e-mail till jobb@renholmen.se

Sista ansökningsdag:
2024-07-05

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.