Möt Anneá Nestrell, automationstekniker

”I och med att Renholmen är ett relativt litet företag får jag se mycket av hela processen. Jag jobbar nära konstruktion och projektledning och kan alltid gå och fråga om vad som helst. Så man är med hela vägen, även om man inte arbetar med alla delar själva. Det är jättteintressant att jobba så, man lär sig väldigt mycket. Är man bara social och vill samarbeta och komma med nya idéer så passar man bra här.”

Annéa Nestrell har jobbat på Renholmen sedan november 2015. Hon kom in via Academic Work, som hyr ut studenter och young professionals till företag. Efter tre års studier till högskoleingenjör inom maskinteknik i Umeå sökte stockholmaren Annéa en arbetsplats där hon fick jobba nära produktionen.

”Jag ville blanda praktiskt och teoretiskt. Här får jag göra precis det och ha många olika arbetsuppgifter. Det är aldrig tråkigt att gå till jobbet! Omväxlingen är stor, så det är bra plats att göra karriär på”, säger hon.

Som automationstekniker rör hon sig i PLC-världen, med programmering av styrsystem och utveckling av pekskärmarna där man styr maskinerna.

”Jag utgår från våra standardlösningar men eftersom maskinerna ser olika ut i varje projekt måste man alltid göra anpassningar, så det blir nya lösningar varje gång. Det är en del av det roliga! Sen är jag med på driftsättning, då vi är ute och sätter igång maskinerna hos kunden och ser till att det fungerar som det ska. Det är alltid spännande att se hur det ska gå, och svinkul när man får allt att funka!”

Som relativt nyutexaminerad tycker Annéa att det blev ännu bättre än hon trodde att komma ut till Renholmen och jobba.

”Innan tänkte jag att det skulle vara mer teoretiskt, men det är mycket mer praktik än jag trodde. Det är roligare! Jag trivs så bra här, det är något nytt och spännande, och det är alltid något på gång. Jag har jättefina kollegor! Renholmen är ett kompetensföretag och alla är väldigt hjälpsamma och försöker lösa problemen tillsammans. Jag har lärt mig väldigt mycket på plats, så just nu vill jag bara lära mig ännu mer! Jag vill inte flytta tillbaka till Stockholm!

Leave a Reply