Skip to main content

Som inköpare på Renholmen ser du till att köpa in komponenter till de maskiner som företaget konstruerar och levererar till sågverksbranschen. Möt ett av Renholmens kugghjul – Barry Olsson.

Hos Barry Olsson går telefonen och mejlen varm hela dagarna. Det är flera projekt som är i gång och många komponenter som behövs till maskinerna som tillverkas och levereras till företagets kunder. Som inköpare är Barry också ett stöd till projektledare, servicepersonal eller tillverkande leverantör som behöver hjälp med att beställa mer komponenter eller spåra gods.

– En inköpare behöver vara en bra kommunikatör och relationsbyggare för att få både interna som externa nyckelintressenter att dra åt samma håll. Att ha en problemlösande attityd och samarbetsförmåga underlättar förstås.

Barry har jobbat på Renholmen sedan 1978. Direkt efter gymnasiet tog han jobb som svetsare och montör på den tiden då Renholmen hade egen verkstad. När verkstaden avvecklades vidareutbildade han sig och kom tillbaka 2007 som inköpare.

– Det roligaste med jobbet som inköpare är alla kontakter man knyter under resans gång genom alla möten med olika människor.

Utöver alla inköp som ska göras så fylls även dagarna med bland annat bevakning av leveranser samt ordererkännanden och fakturor som ska granskas.

Som inköpare är målsättningen att förhandla fram bättre förutsättningar och avtal, där båda parter går nöjda från förhandlingsbordet.

Med det rådande världsläget är det idag en större utmaning att jobba som inköpare med att hitta och köpa komponenter till rätt pris och leveranstid.

– Jobbet är utmanande på ett sätt som det aldrig varit tidigare. Det gäller att tänka långt fram och planera inköpen på bästa sätt.

Trots utmaningarna är Barry positiv.

– Både Renholmen och sågverksindustrin går för högtryck just nu och det ser väldigt ljust ut för branschen i framtiden.

I över 40 år har Barry jobbat på Renholmen och han har upplevt flera ägarbyten, omorganisationer och andra förändringar. Han har alltid trivts med jobbet och Renholmen som arbetsgivare.

– Det bästa med att jobba på Renholmen är definitivt personalen som bidrar till både god stämning och trivsel. Jag slutar aldrig att förvånas över vilken otrolig kompetens det finns samlad på detta företag.

Leave a Reply

Close Menu