Möt Daniel Wiklund, säljare reservdelar

Daniel Wiklund är säljare som jobbar med eftermarknadsservice och reservdelsförsäljning. Hans uppgift är att förebygga stillestånd hos kunderna, hitta snabba lösningar på eventuella problem och jobba med förbättringar och utveckling.

”Det är jätteroligt att se hur Renholmens lösningar gör jobbet ute i kundernas verksamheter och hur viktigt det är att de fungerar bra. Jag ser nya behov och förbättringsmöjligheter hela tiden och får på det sättet bidra till vår utveckling”, säger Daniel.

”Ett bra exempel är vår turbomatare där vi såg att den pneumatiska driften orsakade en hel del luftspill och högt slitage. Nu har vi ersatt pneumatiken med eldrift, vilket gjort att motorn blev mer hållbar och dessutom kan styras bättre. Det är en sån där grej där vi över tid har sett behovet tillsammans med våra kunder och tagit fram en ny lösning som nu blivit standard. Våra kunder är ofta nyfikna och vill veta vilka nyheter vi har, så det är kul att kunna presentera sånt här.”

Daniel har jobbat på Renholmen sedan 2014. Tidigare var han resemontör hos en underleverantör till Renholmen, och arbetade med att sätta upp Renholmens utrustning ute hos kunderna. Det gjorde att han hade en positiv bild av företaget redan innan han började.

”Renholmen stod för kvalitet och ordning i mina ögon, så jag förväntade jag mig ett stabilt och bra företag. Det har infriats. Det här är en lugn arbetsplats med bra folk. Alla är hjälpsamma och drar åt samma håll, och vi värnar verkligen om de produkter vi har. Alla vill förstå specifika problem och hitta lösningar. Man blir automatiskt väldigt intresserad av teknikutvecklingen. Vi smittar varandra på det sättet”, säger han.

”Jag hade förmånen att få jobba nära min företrädare under några månader och får en bra ingång till jobbet. Sen hittar man sitt eget sätt. Jag har väldigt fria arbetsuppgifter och stort eget ansvar för att hjälpa kunderna. Det är viktigt att hänga med, lyssna på kundernas behov, vara flexibel och angelägen om att få saker gjorda. Framöver känns det spännande att vara med och ta fler marknadsandelar, göra fler kundbesök och offerera större affärer.”

 

Leave a Reply