Skip to main content

Robert Olssons är en av två säljare på avdelningen för eftermarknad. Hans huvudsakliga uppgifter är att jobba främst mot Renholmens befintliga kunder och serva dem med reservdelar och service för att förebygga längre stillestånd ute på anläggningarna genom att hitta snabba lösningar på problem som uppstått. En annan del är att ge förslag på uppgraderingar och mindre ombyggnationer för att effektivisera kundernas sågverk.

”Det är lite detektivarbete att i utredningarna hitta de bästa lösningarna för just den kunden och det är väldigt roligt att tillsammans med kunden få fram en bra slutprodukt. För mig är det viktigaste att det blir ett bra slutresultat, att de fått den support och hjälp de behöver och att de tycker att Renholmen är en bra leverantör”.

Robert började jobba på Renholmen hösten 2018. Innan det arbetade han med att tillverka Renholmens utrustning och montera den ute på fältet. Eftersom han har god kännedom om Renholmens produkter kan han snabbt ge svar till kunderna på lämpliga åtgärder och förbättringar i olika maskiner.

”Jag har alltid velat jobba på marknadssidan nära kunderna och hjälpa dem på bästa sätt. Det har varit drivande för mig och man kanske måste vara en speciell typ av person som vill hjälpa kunderna på bästa sätt, ha framåtanda, vara glad och positiv och agera lite snabbt”.

”Dessutom bli man aldrig fullärd, det är hela tiden nya grejer att lära sig och nya utmaningar. Alla här har ett driv och jobbar tillsammans för att göra ett så bra jobb som möjligt mot våra kunder. Den andan smittar av sig och gör att det bli extra roligt”.

”Sedan tror jag att trä är framtidens material och vi har en branschledande position idag som leverantör av virkeshanteringsutrustning, men det går inte att slappna av för det, utan vi måste ständigt utvecklas för att behålla den position vi har idag. Med den personal vi har så känns det väldigt lovande. Framtiden ser ljus ut”.

Leave a Reply

Close Menu