För 33 år sedan byggde Renholmen en råsortering åt Forssjö Bruk i Katrineholm. Nu ska råsorteringen i anläggningen uppdateras för att bli både snabbare och effektivare.

Sandåsa Forssjö är ett familjeägt företag som äger Sandåsa Timber med såg och hyvleri i Åker utanför Strängnäs. När Forssjö Bruk gick i konkurs för några år sedan förvärvade de sågen i Forssjö. I anläggningen finns både ett justerverk och en råsortering som byggts av Renholmen. Råsorteringen byggdes 1986 och under åren har Renholmens servicepersonal regelbundet hållit efter maskinerna med små förbättringar och ombyggnationer.
För Renholmen blev årets första order att förse råsorteringen hos Sandåsa Forssjö med en bättre inmatning via en ny buffert och enstycksmatare. Även fackdelen byggs ut med tolv fack för att bland annat kunna köra centrumdimensioner, som tidigare endast var avsedd för virke.
– I och med ordern har vi närmat oss en kund som vi inte jobbat med så mycket med tidigare. Det är väldigt trevligt att vi får återvända till Forssjö sedan Sandåsa tagit över, säger Hans Eriksson, säljare på Renholmen.
Fackdelen levereras under våren 2019 och inmatningen under sommaren.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska