Skip to main content

Byskebaserade Renholmen, som tillverkar virkeshanteringsutrustning, har rekryterat en ny vd. Han heter Daniel Holmgren, har lång erfarenhet av sågverksindustrin och kommer närmast från en roll som platschef för Rolfs Såg i Kalix.
– Daniel är helt rätt person att leda oss in i framtiden, säger Per Jonsson, styrelseordförande Renholmen.

Renholmen – som fyller 70 år nu 2022 – kan se tillbaka på några riktigt framgångsrika år. Företaget har sedan 2018 gått från 38 till 57 anställda och ökat omsättningen mer än tre gånger till över 300 miljoner – med kraftigt ökad lönsamhet.

– Renholmen har haft en jätteintressant utveckling de senaste åren och som uppvuxen i Skellefteå har jag haft koll på dem länge. Det är ett anrikt och välrenommerat bolag som står för kvalitet i alla led. Jag har också varit kund hos dem och vet att det är en mycket professionell leverantör. Det blir spännande att få leda ett företag som jag redan har en relation till, säger Daniel Holmgren.

Han jobbade 17 år i olika roller på SCA i Piteå innan han blev platschef på Rolfs såg i Kalix.

– Han kan sågverksbranschen utan och innan, har erfarenhet av affärsmannaskap och är en engagerad och ödmjuk person som kommer att passa utmärkt i rollen som vd hos oss. Det ska bli mycket intressant att följa hur han sätter sitt avtryck på Renholmen och utvecklar företaget, säger Per Jonsson.

Daniel Holmgren konstaterar att det i sågverksbranschen fortfarande är mycket manuell hantering och att det därför finns stort utrymme för Renholmen att bidra till en högre automationsgrad.

– Vi ska fortsätta arbeta hårt för att vara det första alternativet när sågverken vill utveckla sina verksamheter och investera i sina anläggningar. För att lyckas med det ska vi vara en väldigt bra leverantör och en väldigt bra partner. En förutsättning för fortsatta framgångar är att jag tillsammans med alla på företaget lyckas bygga vidare på den fina anda som finns på Renholmen, där medarbetarna trivs och har de resurser de behöver för att göra ett riktigt bra jobb.

Daniel Holmgren tillträder som vd den 15 augusti och efterträder Per Jonsson.

För mer information:
Daniel Holmgren, vd Renholmen, 070-289 81 29, daniel.holmgren@renholmen.se
Per Jonsson, styrelseordförande Renholmen, 070-651 38 33, per.jonsson@arat.se

Renholmen AB med huvudkontoret i Byske, Sverige, grundades 1952 och är en av Europas ledande leverantörer av virkeshanteringsutrustning till såg- och vidareförädlingsindustrin. Med en mångårig historia av framgångsrika koncept har företaget sedan 1972 genomfört drygt 1200 leveranser till kunder i hela värden, men framför allt i och runt Norden. Bolaget omsätter drygt 300 MSEK per år. Under åren har Renholmen förvärvat Eve maskiner, Smedbolaget, Hammars, Forslunds Maskin och Vitech. Renholmen har idag cirka 57 egna anställda inom mekkonstruktion, automation, projektledning, service, marknad, inköp, administration.

Leave a Reply

Close Menu