Snart börjar utrustning monteras i Setras nya justerverk i Hasselfors. Den erfarna Eero Heikkinen har anställts av Renholmen som på plats ska samordna allt från kundfrågor till montage.

– Med sina 45 år i sågverksindustrin har Eero Heikkinen stor erfarenhet och kunskap om utrustning, samordning och driva projekt, så det här känns klockrent. Han blir ett bollplank för montörer och kunden med koll på alla infallsvinklar, vilket gör att vi kan ligga steget före innan det blir ett problem på plats, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Eero Heikkinen har arbetat inom sågverksbranschen sedan han var sexton år. Han började på lastningen och har sedan dess haft de flesta positioner, inklusive platschef. De sist 20 åren arbetade han som produktionsledare och underhållschef på Kastets sågverk i Gävle, som ägs av Setra Group.
Tidigare har han köpt en hel del hanteringsutrustning av Renholmen då han byggt bland annat justerverk, delar av ströläggare och råsortering.

– Det här ska bli spännande. Nu byter jag sida till andra sidan av bordet och det blir ett annat ansvar. Jag kommer ge allt och hoppas jag kan tillföra något, säger Eero Heikkinen.
Han slutade jobba i mars och tänkte att han skulle ta det lugnt. Då blev han kontaktad av Renholmens vd Per Jonsson och projektledare Leif Pettersson och fick ett jobberbjudande. Då tackade han nej, men sa att kanske skulle känna sig mogen till hösten.

– Jag känner att jag fortfarande har en hel del att ge och vill vara lite aktiv. Jag blir lite nyfiken och tycker det här är spännande. Teknik, byggnation, produktion och projekt är det som jag tycker är roligast och mest intressant med mitt jobb. Mitt starkaste kort är att jag är hyfsat bra på att få igång grejer i samråd med alla engagerade medarbetare och deltagare, säger han.

Hans roll i Hasselforsprojektet blir montageledare/driftsättare med samordningsansvar och kommer att vara en länk mellan Renholmens projektledare och kunden. Han blir en hjälp på plats från montagestart vecka 40 fram till övertagande av anläggningen, som ligger cirka ett år bort.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska