Renholmen AB har sitt huvudkontor i Byske men till hösten öppnar företaget ett nytt kontor även i Skellefteå. Sedan tidigare finns ytterligare kontor både i Sverige, Finland och Ryssland.

– Det här är en framtidssatsning för att kunna rekrytera bra personal i framtiden och behålla vår personal. Vi vill underlätta för de anställda som bor i Skellefteå och dess närområde att kunna få ihop livspusslet och ha ett bra jobb och en bra arbetsplats, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Det nya kontoret kommer att ligga längst upp i PEAB huset på Solbacken. Översta våningen som idag är relax och gemensamma ytor byggs om till kontorsutrymme med tio kontorsplatser, konferensrum och kök. Läget gör att det finns en närhet till Byskekontoret och det blir enkelt att färdas emellan kontoren.

Ombyggnationen av lokalen är påbörjad och den 1 september öppnar Renholmen sitt femte kontor. I dagsläget finns förutom huvudkontoret i Byske även ett kontor i Kramfors, två kontor i Finland och ett i S:t Petersburg i Ryssland.

För 47 år sedan flyttade företaget till den nybyggda stora fabrikslokalen i Byske och tillverkning och projektleveranser av sågverksutrustning var en ny och snabbt växande bransch. År 2003 avyttras tillverkningen och stora delar av lokalen hyrs ut. Renholmens Mekaniska verkstad AB blir från och med nu ett rent teknikföretag utan egen maskintillverkning. Året efter byter företaget namn till Renholmen AB.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska