I början av november började Timo Lieskoski sin anställning på Renholmen. Han kommer utgå från Finland och jobba med service och projekt.

Efter en intensiv vecka på Renholmens kontor i Byske har Timo Lieskoski fått en grundlig genomgång av företaget, de olika avdelningarna och träffat nästan alla 45 anställda.

– Det är mycket att ta in eftersom det är en helt ny bransch och nytt arbetssätt, men det känns väldigt spännande och roligt. Jag har fått en bra känsla, säger han.

Renholmen har den senaste tiden tagit stora marknadsandelar i Finland. Sen tidigare finns både en säljare och en projektledare i Finland och ett naturligt steg är nu att utöka personalstyrkan för att underlätta både för företaget och de finska kunderna. Timos främsta uppgifter blir att jobba med service samt leda sitejobben i vissa av Renholmens projekt.

– Lösningen med Timo blir riktigt bra för alla parter, en riktigt win-win situation. Han har en enorm erfarenhet av att jobba på site och nära kunden. Vi har haft för få egna landsmän i Finland som jobbar med att knyta ihop svenska Renholmen med Finland, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Timo Lieskoski är finlandssvensk och bor i en liten by som ligger 15 kilometer söder om Vasa, Finland. Han visste ingenting om Renholmen sen tidigare, men fick ett erbjudande från Renholmen som verkade intressant.

– Bekanta från norra Sverige har berättat om det goda rykte som Renholmen har och jag var redo för nya utmaningar och få jobba mer inom Norden och Europa. I mitt tidigare ”liv” var jag mest ute på jobb i Asien och Mellanöstern på långa projekt.

Timo Lieskoski började 1989 på Wärtsilä Diesel som service engineer och jobbade där på lite olika positioner fram till 2018. Därefter som Site Supervisor på Raumaster fram till oktober 2020.

– Det blir förstås en utmaning att lära sig Renholmens produkter och arbetssätt, men det känns bra. Det är alltid lite tufft till en början.

Leave a Reply