Hans Andersson är den senaste i raden av nyrekryteringar på Renholmen. Sedan  mars är han en lika välkommen som erfaren förstärkning på konstruktionsavdelningen.
– Renholmen är ett framtidsföretag. Här är det ingen risk att fastna i utvecklingen
eftersom det finns så många produkter som hela tiden optimeras, säger han.

Hans Anderssons historia på Renholmen sträcker sig faktiskt längre tillbaka i tiden än mars då han formellt anställdes. Redan för ett år sedan jobbade han på företaget men då som konsult, ett uppdrag som väckte hans intresse för att jobba permanent på Renholmen.
– Jag kände att Renholmen var det bästa stället jag varit på. Som konsult rör man sig mellan flera företag men jag kände att jag ville vara kvar här. Det finns en stark utvecklingsvilja som jag tycker om. Dessutom är det en väldigt trevlig arbetsplats med bra människor, säger Hans.

Hans Andersson började jobba som konstruktör 2002 och har hunnit med en rad företag och branscher sedan dess. Han inledde sin karriär på Liko i Luleå, ett företag som konstruerar patienthjälpmedel för äldreomsorg och sjukvård. Efter ett par år rörde han sig hem mot Skellefteå och hamnade på SQS och senare på Optronic som tillverkar optronikprodukter.
Sista anhalten innan Renholmen blev konsultjobbet på Seab.
– Trots att jag är bekant med Renholmen så är det givetvis mycket att sätta sig in i. Men det är väldigt intressant och det finns så många spännande produkter att jobba med, säger Hans.

Daniel Burman är konstruktionschef på Renholmen och välkomnar Hans långa erfarenhet och breda kompetens inom konstruktion.
– Han är väldigt nyfiken och intresserad. Med sin bakgrund från många olika branscher och arbetssätt är han en välkommen tillgång. Jag brukar skoja och säga att han haft en lång provanställning hos oss. Som konsult har han ju sett hur vi jobbar och fått en bra förståelse för företaget, säger Daniel.

Det senaste året har varit något av ett superår för Renholmen. Med en omsättning på hela 128 miljoner har företaget hamnat nära all time high. Framgången på marknaden har lett till en rad nyanställningar där Hans är den senaste men inte den sista.
– Vi har ytterligare en rekryteringsprocess som vi jobbar med. Och framöver lär det behövas ännu fler, både för att vi växer men också för att vi har några pensionsavgångar, säger Daniel Burman.

Fakta Hans Andersson

Ålder: 40
Bor: Drängsmark
Familj: Fru och två barn
Intressen: MC, skidåkning, fiska, lyssna på musik, vara med familjen

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska