Vid slutet av året 2018 sökte Renholmen efter personer till sex tjänster. Rekryteringen blev lyckad och nu har fyra nyanställda börjat sina tjänster och håller på att lära sig mer om företaget och sina nya arbetsuppgifter. Under våren börjar ytterligare två personer på företaget.

– Rekryteringen har gått bättre är väntat och vi är väldigt nöjda med de sökande vi haft och de som vi rekryterat, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Konstruktör med stort tekniskt intresse

Per Dahlberg är ursprungligen från Båtvik utanför Byske, men bor numera i Medle. Han blev anställd som konstruktör och ska förutom rita maskiner även arbeta som layoutingenjör. Han har ett stort tekniskt intresse och lockades av att Renholmen är ett företag med hög tekniknivå.
Med ett förflutet inom verkstadsindustrin och en examen i maskinteknik har han även hunnit med att jobba som CNC operatör, produktionstekniker, kvalitetsansvarig och tekniska säljare. Som produktionstekniker arbetade han hos en leverantör till Renholmen och är därför lite bekant med vissa delar inom sortimentet.
– I startskedet blir den största utmaningen att lära mig alla maskintyper, vad de gör och i vilken ordning. Men det ska bli spännande att få vara del av ett företag med innovativa lösningar och stor framgång på marknaden.

Montageledare blir servicetekniker

Magnus Häll Pettersson från Byske fick jobbet som servicetekniker. Han kommer att jobba med service, driftsättning och montage av Renholmens maskiner ute hos kund. Tidigare arbetade han som montageledare på Legosvets & Montage AB och har i åtta år bland annat monterat maskiner från Renholmen på plats hos kund.
– Jag tyckte det var dags att prova på något nytt och bredda kunskapen inom Renholmens utbud. Tidigare monterade jag maskinerna i ett tidigt skede och sen tog Renholmen över. Nu får jag bli mer insatt i maskinerna som är igång, säger Magnus Häll Pettersson.
För Magnus Häll Pettersson blir den stora utmaningen att lära sig om besiktningar ute på anläggningar och datoranvändningen med alla nya program.
– Jag ser framemot att få bredda min kunskap och utvecklas här på Renholmen.

Nyutexaminerad anställs som konstruktör

Simon Olofsson kommer från Mellansel vid Anundsjö i Örnsköldsviks kommun och han fick jobbet som konstruktör. I våras avslutade han civilingenjörsutbildningen vid Luleå tekniska universitet. Tidigare har han sommarjobbat som konstruktör på Bae Systems där han också utförde sitt examensarbete på avdelningen för drivlina.
– Jag ville gärna stanna kvar i Norrland och Renholmen verkade ha mycket produktutveckling, vilket var något som jag letade efter. Dessutom tycker jag att Renholmen verkar vara ett lagom stort företag där jag har chansen att ta mer plats än om jag suttit på ett större företag, säger Simon Olofsson.
Som konstruktör ska han arbeta med att ta fram tekniska lösningar och ritningar till Renholmens projekt, vilket kan bland annat innebära att göra tekniska produktval, produktutveckla eller göra beräkningar.
– Med tiden ser jag framemot att kunna driva konstruktionsprojekt, komma med insikter och förbättringar till produkter och arbetsmetoder.

Vill utvecklas inom lagerhantering

Frida Renberg ska arbeta på Renholmens lager. Hon kommer ursprungligen från Arvidsjaur, men bor numera i Byske. Hon har tidigare provat på att jobba som plantbas på planeringen, som vårdbiträde inom sjukvården och sist jobbade hon som maskintekniker på Volvo/Swecon. På Renholmen ska hon hantera bland annat in- och utleveranser för projekt och reservdelshantering.

– Jag lockades av att få utvecklas inom lagerhantering och använda min flexibilitet för att utföra arbetsuppgifterna. Sedan är det väldigt skönt att jobba på orten där jag bor.

I vår kommer även Urban Vikström att börja som säljare och John Fjellner som konstruktör på Renholmen AB.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska