Skip to main content

Närheten till jobbet, känslan av en modern och trevlig arbetsplats samt en ny utmaning i en ny bransch lockade Lillemor Lindberg till Renholmen.

– Det känns som ett framtidsorienterat företag med en trevlig och välkomnande stämning. Jag ser med spänning fram emot min resa här på Renholmen.

Lillemor Lindberg har tidigare arbetat i drygt nio år som teamledare, eller även kallat reservdelschef, på Wist Last & Buss AB i Skellefteå. Där ingick hon i den lokala ledningsgruppen och höll ibland annat i medarbetarsamtal, personal- och kundmöten samt ekonomisk planering för avdelningen.

– Den dagliga verksamheten på reservdelsavdelningen var också en del av mitt arbete med inköp reservdelar, kundsupport och lagervård. Vi jobbade med kunden i fokus.

Till Renholmen tar hon med sig ett arbetssätt som har högt i tak med en öppen, ärlig och rak kommunikation. Något som hon tycker är en framgångsfaktor.

– God stämning och sammanhållningen i ett team är viktigt och jag ser problem som en utmaning och försöker så snabbt som möjligt att lösa dessa.

Som inköpschef ska hon ansvara över inköpsavdelningen med att leda, planera och effektivisera, samt förhandla och göra avtal med underleverantörer. Sågverksbranschen är ny för Lillemor men hon har viss erfarenhet av att ha arbetat på företag som kapat och hyvlat legokomponenter till bland annat Ikea.

– Allt nytt är utvecklande och det blir förstås en utmaning att lära sig alla nya system och rutiner samt att få en egen struktur i arbetet framledes. Jag hoppas att medarbetarna har tålamod och orkar svara på alla mina frågor, skrattar hon.

För att koppla av är det skogen som gäller och då gärna med familjen och deras fyra hundar. Hundträning och jakt står ofta på Lillemors schema och hon håller även hundkurser i allt från valp till tävlingslydnad, spår och sök.

– Det är samarbetet med hunden som är meningsfullt för mig. I jakten är vi är ett team och jagar tillsammans, inte var för sig. Sen att få äta från skog till bord är också en ren lyx. Som instruktör är min uppgift att tillhandahålla verktyg till hundägare och hundar för att skapa ett förtroligt och fungerande samarbete.

Leave a Reply

Close Menu