I fyra år har Erik Lundmark arbetat som automationstekniker på Renholmen. Sedan mitten på september tog han över rollen som automationschef.

– Det lockade att få arbeta med problemlösning i en miljö som präglas av nytänkande och innovation. Men också att få arbeta med människor, produktutveckling och följa upp projekt, säger Erik Lundmark.

Han är redan inarbetad på Renholmens arbetssätt och struktur. Som automationstekniker har han jobbat både med befintliga och helt nya anläggningar främst med programmering och driftsättning av företagets maskiner, samt support och service åt befintliga kunder. Även lite elkonstruktionsarbete har han hunnit med.

– I och med att jag jobbat med alla delar har jag inblick och förståelse för de olika arbetssätten. På så vis kan jag få oss att hålla en röd tråd mellan de olika delarna i projekten.

Som chef vill han vara stöttande och lyhörd samt ha tilltro till kollegorna. Han vill att det ska vara utvecklande att jobba på Renholmen.

– Jag vill få mina medarbetare att känna sig delaktiga i företaget och vill uppmuntra till initiativ. Du ska kunna experimentera och prova nya saker.

– Sedan finns det utmaningar som att exempelvis kunna nyttja den kunskap och kreativitet som varje kollega besitter och kunna sprida den mellan oss.

Branschen för sågverksindustrin är het just nu och det händer mycket, särskilt inom automationssidan.

– Vi är en mindre organisation vilket stärker kamratskapet och det gör att vi kan jobba nära varandra och gärna över olika områden inom automationsavdelningen.

Nu har Erik jobbat i några veckor i sin nya roll och tycker det både är spännande och utmanande.

– Renholmen är på frammarsch. Vi har många spännande projekt på gång, både i befintliga och nya stora anläggningar. Spännande tider ligger framför oss!

Leave a Reply