En av de affärer som Renholmen gjorde i början av året är med finska Kuhmo Oy. Renholmen ska leverera en omfattande uppgradering av en råsorteringsanläggning.

Förutom att vara en av de största maskinleverantörerna till Metsä Fibres största sågverksinvestering i finsk historia levererar Renholmen även en leverans till Kuhmo Oy.

Investeringen i Kuhmo Oy innebär en uppgradering av kapaciteten i råsorteringen med den bästa tillgängliga tekniken. Uppgraderingen möjliggör ännu mer exakt sortering och realtidskontroll av produktkvalitén för att mer exakt kunna tillgodose kundernas behov.

Renholmen är en av flera leverantörer och affären innebär leverans av bland annat det nya helelektriska kapsystemet och en stor fackdel.
Leveransen innefattar också en ombyggnation av intaget och kamerasystem från RemaSawco.

– Genom långvariga jämförelser kom vi fram till att Renholmen AB och RemaSawco bäst uppfyller Kuhmo Oy:s krav. Båda företagen har kontinuerligt utvecklat sina produkter och som leverantörer är de ansedda och pålitliga, säger Tommi Ruha, vd på Kuhmo Oy, i ett pressmeddelande.

Projektet pågår för fullt och de första bräderna går genom anläggningen redan i slutet av året.

– Det känns fantastiskt roligt att få göra en leverans till ytterligare en privatägd kund i Finland. Kuhmo Oy är en ny kund till oss och vi tackar för förtroendet, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen AB.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska