Många och stora projekt har resulterat i att Renholmen är i en process av att anställa ny personal. Nu är Tommy Renberg på plats som en av företagets servicetekniker och Marcus Nyström som elkonstruktör.

– Vi har haft bra med sökande och har fått personer med den kompetens som vi eftersöker. Det känns väldigt bra att ha både Marcus och Tommy ombord på våra projekt, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Vill utvecklas inom automation

Marcus Nyström har tidigare jobbat som elektriker och skåpbyggare och han kände att det var dags för nya utmaningar. Han kände till Renholmen via sitt tidigare arbete och hade bra koll på vad företaget arbetade med.

– Jag var sugen på en mer djupdykning inom automation och det här jobbet kändes som något nytt och spännande, säger han.

I sin nya tjänst kommer Marcus Nyström att utföra elkonstruktion till företagets leveranser av stora och små anläggningar, men även vara delaktig i utvecklingen av nya maskiner och utredningar inför försäljning.

– Jag hoppas att jag kan bidra med mina kunskaper om skåputformning och förståelse för elskåp. Det blir mycket nytt att lära mig och dagarna kommer att innehålla många nya utmaningar, men också bli väldigt lärorika.

Ny roll med många resdagar

Hela sitt liv har Tommy Renberg jobbat med maskiner, som exempelvis fordonsanvarig av fälthållningsfordon utrustning och övrig utrustning som krävs för säker användning vid en flygplats, men också som fälthållningsledare och brandman. För tre år sedan flyttade han från Arvidsjaur till Skellefteå och har då kört grävmaskin och skött reparationer och underhåll.

Tommy Renberg har fått rollen som servicetekniker och driftsättare. Som driftsättare ska han arbeta med montage och driftsättning av sålda projekt ute hos kunder tillsammans med företagets projektledare och medleverantörer.
Som servicetekniker kommer han så småningom att bli kundansvarig hos några av företagets kunder, där han ska utföra servicebesiktningar och föreslår en åtgärdsplanering med förbättringar och utbyte av delar i anläggningen.

Tommy Renberg har hunnit vara ute hos några av företagets kunder, som exempel Setra Hasselfors, Kåge Såg och Kinda Såg, där han främst jobbat med säkerhet som ljusbommar, nät runt maskinerna och små justeringar.

– Jobbet är nog bättre än vad jag trodde. Det är förstås utmanande att lära sig en ny bransch, men kollegorna har gjort att jag känner mig väldigt välkommen. Det är ett glatt gäng med bra sammanhållning som ställer upp för varandra. Alla strävar åt samma håll och då blir det roligt att jobba, säger han.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska