Renholmen fortsätter att förstärka teamen som jobbar med automation och konstruktion. Glen Axelsson och Erik Lundmark har anslutit som nya automationstekniker och Eric Öhman är ny som konstruktör.  

Ytterligare tre nya namn har alltså anslutit till Renholmen den senaste tiden, vilket gör att laguppställningen fortsätter att utvecklas i en intressant riktning. Glen Axelsson kommer närmast från Elpro i Skellefteå, där han arbetat med elkonstruktion och programmering under de senaste fyra åren. När tjänsten som automationstekniker på Renholmen dök upp såg han det som en intressant utmaning.

– Jag hade ritat en del åt Renholmen tidigare och det var lockande att prova något nytt. Dessutom kändes det rätt eftersom det skulle innebära mer programmering för min del, berättar Glen som påbörjade sin tjänst 2 oktober.

Samma dag började även Erik Lundmark som automationstekniker på Renholmen. Efter att ha tillbringat de senaste fem åren som industrielektriker på Boliden tog han chansen att ta nästa steg i karriären.

– Jag ville utveckla min egen kompetens och såg den här tjänsten som en möjlighet att fördjupa mig inom bland annat programmering. Dessutom känns det kul att hela tiden få jobba mot projekt, vilket var en av anledningarna till att jag sökte mig till Renholmen, säger Erik.

En som har haft en lite annorlunda väg fram till anställningen på Renholmen är Eric Öhman. Efter att ha jobbat åtta år som Motion Graphics Artist med fokus på filmproduktion bestämde han sig 2013 för att göra en ordentlig riktningsförändring i karriären. Eric läste till högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik på LTU i Skellefteå. Under tiden som han gjorde sitt examensarbete sökte han och fick jobbet som konstruktör på Renholmen. Eric började på Renholmen 28 augusti och beskriver sitt beslut att byta yrkeskarriär så här:

– Jag var sugen på att jobba med mer fysiska och konkreta saker än inom filmproduktionen och dessutom har jag alltid varit tekniskt intresserad. På Renholmen skulle jag få möjligheten att jobba med rörlig mekanik, vilket kändes väldigt lockande.


Fakta Glen Axelsson

pastedGraphic.png
Ålder: 42 år
Familj: Sambo, dotter 10 år, son 4 år samt en hund.
Bor: Ursviken
Yrkesbakgrund: Selcon 2008-2013, Elpro 2013-2017
Intressen: Fiske, vara i naturen, löpning och vara med familjen.


Fakta Erik Lundmark

pastedGraphic_1.png
Ålder: 27 år
Familj: Sambo och hund
Bor: Anderstorp i Skellefteå
Yrkesbakgrund: Alimak 2012, Boliden 2012-2017
Intressen: Sport och fiske


Fakta Eric Öhman

pastedGraphic_2.png
Ålder: 32 år
Familj: Förlovad med sambo
Bor: Norrböle i Skellefteå
Yrkesbakgrund: Motion Graphics Artist/Filmproduktion 2005-2013, Basår LTU Skellefteå 2013, Maskinteknik LTU Skellefteå 2014-2017
Intressen: Spela gitarr och samla på gamla gitarrförstärkare

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska