För första gången presenterar Renholmen sina nya produkter på branschdagarna i Finland. Under dagarna får besökare bland annat ta del av två maskiner för virkeshantering som har utvecklats med både högre kapacitet och lägre underhåll.

– Branschdagarna ger oss tillfälle att visa att vi satsar på marknaden i Finland. Vi har kommit långt i den tekniska utvecklingen och har de rätta maskinerna för den finska branschen, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen AB.

Renholmen har genomfört många stora projekt i Finland och har etablerat sig bra på marknaden. Företaget har finsktalande säljare i Ruovesi och projektledare i Kristinestad.

Optimerar styrning och kapning

En av de nya produkterna som presenteras på branschdagarna är Trimmer ElectroSinus som är en högkapacitetprodukt för modulkapning av virke. Det är en helt ny lösning av kaprörelsen med optimerbar styrning. Den har som föregångaren ett mycket bra kapstöd som ger klingorna de bästa förutsättningarna för rena snitt. Trimmer ElectroSinus är mer miljövänlig med återmatning som sparar energi och har ingen läckande olja eller luft.

Den andra nyheten, Electro Positioner, har en patenterad elservolösning som gör att positioneringen av ett virkesstycke inom en modul kan göras ännu noggrannare och med låga underhållskostnader.
Besökare får även ta del av Renholmens rekordaffär med Setra Hasselfors för nästan SEK 200 miljoner och andra produkter som exempelvis Stick Inspector.

Läs mer om:
Trimmer ElectroSinus
Electro Positioner
Stick Inspector
Rekordaffär med Setra Hasselfors

De finska branschdagarna genomförs den 3–4 oktober i Aulanko och anordnas av sammanslutningen av finska sågverksindustrin Suomen Sahateollisuusmiesten yhdistys.

Välkommen att besöka oss!

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska