Marie Andersson var tidigare konsult på Renholmen och nu blir hon fast anställd. Hon ska ha ett övergripande ansvar för elkonstruktion med planering och uppföljning.

– Det är en väldigt välkomnande arbetsplats med trevliga och roliga kollegor. Sedan är arbetsuppgifterna roliga och man får bra bemötande i form av både beröm, om man gjort något bra, och bra konstruktiv kritik om man gjort något mindre bra.

Marie Andersson känner till företaget ganska väl då hon tidigare jobbat som konsult och har i längre perioder varit placerad på Renholmen.
Hon har en bakgrund som skåpmontör och fick sedan börja göra lite mer jobb ute på fält.

– Ända sedan gymnasiet har jag velat jobba med elkonstruktion och programmering, men var inte så sugen på att plugga vidare just då. Efter några år tog jag en anställning där jag kunde lära upp mig på elkonstruktion.

Som elkonstruktör har Marie främst jobbat mot gruv- och sågverksindustrin, men även mot ventilation och lite annat.

På Renholmen ska Marie ha ett övergripande ansvar för elkonstruktion med planering, resursfördelning och uppföljning. Företaget jobbar kontinuerligt med att utveckla och förfina varje del i konstruktionsprocessen och där kommer Marie att kunna bidra med sin långa erfarenhet och strukturerade arbetssätt för att ta fram och driva igenom förändringar.

I dagsläget är det mest killar som jobbar inom automation och elkonstruktion men hon uppmanar fler tjejer att söka sig till branschen.

– Det som är roligt med mitt yrke är att jag får lära mig mycket, och samtidigt klura och fundera på olika lösningar. Det är inga konstigheter att jobba inom den här branschen som tjej, så till tjejer som funderar kan jag bara säga go for it!

– Vi är otroligt glada att Marie nu ingår i vårt team på automation. Det är precis det tillskott vi behöver, säger automationschef Joakim Sundström.

Leave a Reply