Paketläggare till JPJ-Wood i Finland

By 2018-01-19september 2nd, 2020Nyheter

Renholmen har tecknat avtal med det familjeägda sågverket JPJ-Wood Oy i Juupajoki, Finland, om leverans av en ny paketläggare till senhösten 2018. Paketläggaren kommer ersätta den befintliga paketläggaren. Med den nya läggaren kommer kapaciteten och tillgängligheten öka väsentligt.

Paketläggaren är en så kallad skiktläggare vilket ger en hög produktionskapacitet. Paketläggaren har en bindströpåläggare som är utrustad med en ströklipp vilken kapar ned bindströna till rätt längd. Detta gör hanteringen av bindströn betydligt effektivare jämfört med äldre teknik. Endast en längd av strön behövs och endast en kassett behöver laddas. Läggaren är också utrustad med den nyutvecklade snabbare pakethissen för optimalt snabba paketbyten, vilket är väsentligt för kapaciteten. Renholmens patenterade märkning och registreringsutrustning ingår också i leveransen. Kortfattat kan man säga att patentet går ut på att bitarna i skiktet säras och identifieras separat innan märkning och registrering.

– Vi är numera en etablerad leverantör i Finland och Finland är en del av vår hemmamarknad, säger Bernt-Ove Andersson som ansvarar för försäljningen på Renholmen. Vi har sedan en tid tillbaka också ett kontor i Kristinestad i Finland där vi har en av våra rutinerade projektledare Rune Bergström stationerad. Det är nu ett hårt tryck på marknaden och vi diskuterar redan faktiskt projekt för sommaren 2019, avslutar Bernt-Ove Andersson.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska