Under året har Renholmen gjort sin största affär någonsin och företaget har även utökat marknaden både nationellt och internationellt. På tre år har personalstyrkan gått från 33 till 38 anställda och nu söker Renholmen ytterligare sex personer.

Renholmen har funnits sedan 1952 och varit med i både upp- och nedgångar, men de senaste åren har det stadigt pekat uppåt. Sedan 2015 har företaget fördubblat sin omsättning från 65 miljoner till 130 miljoner SEK.
– I dagsläget offererar vi på stora projekt som ligger från 2020 och framåt. Mindre projekt kan vi oftast pussla in snabbt beroende på vilka resurser de kräver, men vi försöker hitta lediga luckor så snart som möjligt i planeringen. Kunderna har dessutom börjat acceptera att det blir en längre leveranstid. Så det här är fantastiskt roligt, säger Per Jonsson, som tillträdde som vd i maj 2018.

Utökar personalstyrkan

Idag jobbar 38 anställda på Renholmen och nu sikat företaget på att öka personalstyrkan med 10 procent. Tjänsterna innefattar en mekanisk konstruktör, konstruktör för offertlayout, automationstekniker, lagerarbetare och två servicetekniker/driftsättare.

– Två tjänster är för att fylla upp vakanser efter pensionsavgångar, men de andra är nya tjänster och befattningar. I höstas tillsatte vi dessutom en säljare för reservdelar och en kommunikatör, vilket är två helt nya tjänster inom företaget, säger Per Jonsson.

Expanderar marknaden

I somras fick Renholmen sin största order någonsin och ska leverera ett komplett justerverkshyvleri till Setra i Hasselfors. Första leveransen kommer att ske under hösten 2019 och målet är att godkänna anläggningen ett år senare.
– Det är ett stort förtroende att få leverera en anläggning som verkligen är top of the line, säger marknadschef Bernt-Ove Andersson.
Renholmen har framförallt expanderat marknaden inom Sverige, Norge och Finland. Sedan en tid tillbaka finns även ett kontor i Kristinestad, Finland, med en finsktalande projektledare och nyligen kontrakterades en rysktalande agent i S:t Petersburg.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska