Skip to main content

Vi kommer från ett händelserikt år. År 2022 innebar den högsta omsättning i Renholmens historia. Detta trots alla bekymmer som framför allt Rysslands invasion av Ukraina medfört och vi hoppas såklart att det eländet tar slut så snabbt som möjligt. Covidrestriktionerna lättade, det blev återigen möjligt att resa och träffas och fastän det är kris och krig så blev det för många av oss snabbt en återgång till det mer normala.

Fjolåret innebar också en finfin utmärkelse då Renholmen blev vinnare i kategorin Årets Exportföretag vid Skellefteås näringslivsgala – Alvargalan. Oj så roligt, och ett fint kvitto till alla medarbetare på Renholmen för många års engagerat och målinriktat arbete! I år är vi nominerade till Årets Tillväxtföretag, vilket är riktigt roligt då vi i sammanhanget är ett 71-årigt företag! Nomineringen i sig är ytterligare ett bevis på det goda arbete som Renholmens medarbetare gör varje dag och vi håller förstås tummarna att vi den 17:e mars utses till vinnare.

Vi hade inte fått vare sig utmärkelsen eller nomineringen om det inte var för alla framgångsrika och satsande kunder som vi får förtroendet att samarbeta med. Vi börjar vara i sluttampen i projektet med Metsä Fibre i Rauma, Finland. Det är en imponerande anläggning där Metsä tillsammans med Renholmen sätter en ny standard för sågverk. I Finland jobbar vi också tillsammans med Koskisen Oy, där vi just nu håller på att bygga en ny råsortering och där vi under slutet av förra året levererade en ny ströläggare till Koskisens stora re-investering av sågverket i Järvelä, Finland. Vi har vidare genomfört flertalet mindre och mellanstora projekt i Sverige och Norge och jag passar på att, på Renholmens vägnar, tacka alla kunder för förtroendet att vi får vara med och utveckla era verksamheter och för ett gott samarbete under året!

Jag själv har varit på plats under drygt ett halvår. Vi har bra beläggning i orderboken och jobbar på med att effektivisera våra egna processer för att bli en ännu starkare samarbetspartner och för att ytterligare vässa vårt teknikerbjudande. Apropå teknikerbjudande – kom och besök oss på Ligna-mässan 15-19:e maj och lyssna på våra spännande nyheter! Jag kan utlova minst en mycket intressant nyhet som vi själva tror kommer innebära en ny branschstandard.

Vi vill också bli fler Renholmare – vi söker just nu aktivt efter en projektchef, konstruktörer, eftermarknadskonstruktörer och driftsättare / automationstekniker för att skapa ännu bättre förutsättningar att genomföra lyckosamma projekt tillsammans med er kunder.

Vi ses!

Hälsningar,
Daniel Holmgren
Vd Renholmen AB

Leave a Reply

Close Menu