Under mässan Trä & Teknik på Svenska Mässan i Göteborg fick Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen AB, möjlighet att träffa Kungen och berätta hur virkeshantering fungerar.

– Kungen stannar bara till några minuter hos varje utställare. När jag presenterade branschorganisationen Sawtec blev han intresserad och ville veta mer om virkeshantering. Det var kul att få berätta lite kort om vad vi gör på Renholmen, säger Bernt-Ove Andersson, som också är ordförande i Sawtec.

H.M. Konungen har ett starkt engagemang för en levande skogsindustri och hållbara lösningar. Det bevisade Kungen genom att på eget initiativ besöka mässan Trä och Teknik under tisdagen för att ta del av industrins senaste innovationer, banbrytande arkitektur och moderna produktionslösningar.
Programmet inleddes med att Kungen höll ett invigningstal och besökte sedan mässans utställare för att diskutera hållbara och innovativa lösningar.

– Det är jättebra att kungen visar intresse för träbranschen som är framtidens material. Det är helt rätt miljömässigt att använda sig av trä, dessutom är det vackert. Resursen är i princip oändlig om skogen bara vårdas, säger Bernt-Ove Andersson, som tillsammans med andra branschrepresentanter även blev inbjuden att äta lunch tillsammans med H.M. Konungen.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska