Den 28-31 augusti 2018 går Trä & Teknik av stapeln igen, den nordiska mötesplatsen för alla oss som arbetar med och använder trä.

Renholmen fortsätter att utveckla nya innovativa lösningar som både effektiviserar och höjer driftsäkerheten i sågverken. Vid årets Trä & Teknik finns Renholmen på plats i den gemensamma Sawtec-montern och visar upp produktnyheterna Trimmer ElectroSinus och Electro Positioner.

Renholmen kombinerar deltagandet på Trä & Teknik med att hålla i föreläsningar och inspirera kring maskinutveckling under Sawtec-dagarna, som pågår parallellt med mässan. Sawtec-företagen delar på en 240 kvadratmeter stor monter och där har Renholmen sin givna plats.
– Vi visar upp fyra produktnyheter som redan rönt stort intresse, säger Renholmens marknadschef Bernt-Ove Andersson. Trimmer ElectroSinus är en högkapacitetsprodukt för modulkapning av virke. Här presenterar vi en helt ny lösning av kaprörelsen, med optimerbar styrning. Mycket bra kapstöd ger klingorna de bästa förutsättningarna för rena snitt. Dessutom är Trimmer ElectroSinus mer miljövänlig med återmatning som sparar energi och ingen läckande olja eller luft.

– Den andra nyheten, Electro Positioner, har en patenterad elservolösning som gör att man, ännu noggrannare och helt steglöst, kan positionera ett virkesstycke inom en modul, exempelvis inför en efterföljande trimmer. Med hjälp av Electro Positioner går det att optimera exakt var på virkesbiten kapningen ska ske.

Även Renholmens tidigare nyheter Stick Inspector, en innovation som sorterar bort dåliga strön, och den automatiska emballeringsmaskinen Auto Packer, får besökarna veta mer om på mässan.
– Det är alltid spännande att få diskutera kundernas utmaningar och hur våra lösningar kan effektivisera deras produktion utan att tumma på kvaliteten, säger Bernt-Ove Andersson och välkomnar alla besökare till Renholmen i monter B02:58.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska