I våras sökte Renholmen efter ny personal till fem tjänster. Nu har alla nyanställda tillträtt sina nya roller och personalstyrkan har därmed utökats till 45 anställda.

– Vi har haft bra med antal sökande och vi känner att vi har fått den kompetens vi eftersöker. Det blir spännande och roligt att se vad de nya medarbetarna ytterligare tillför vår kompetenta personalstyrka, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

I början av året gjorde Renholmen ett antal affärer över hela Norden, vilket har resulterat i att företaget både behöver nyanställa och nyttja fler konsulter. I månadsskiftet augusti/september började Andreas Wikström och David Lindmark på konstruktionsavdelningen och på automationsavdelningen har Adam Vikström och Jonas Pettersson påbörjat sina nya tjänster. Någon vecka tidigare påbörjade även Jari Wahlroos tjänsten som säljare på eftermarknad.

Eftermarknadssäljare med branscherfarenhet
Jari Wahlroos har under åren haft en del kontakt med Renholmen och känner till en hel del om företagets produkter. Med drygt 20 års erfarenhet inom sågverksbranschen med främst elunderhåll och UH-planering tar han nu över tjänsten som säljare på eftermarknad efter att Daniel Wiklund fått ny roll som projektledare. Tjänsten innebär i huvudsak reservdelsförsäljning, både genom kundbesök och på kontoret genom ordermottagning, men också att ta fram reservdelsförslag till nya projekt.
– Min uppfattning om Renholmen är att det är ett välkänt företag som ligger i framkant av utvecklingen inom leverantörsledet. Det blir en utmaning att lära sig helt nya arbetssätt och system, men det finns bra kollegor med mycket kunskap och erfarenhet att få stöd och tips ifrån, så det känns riktigt bra.

Maskinkonstruktörer med lång erfarenhet
På konstruktionsavdelningen konstrueras nya sågverksanläggningar och förbättringar av befintliga. En stor del är att skapa lösningar enligt kundens behov och önskemål, men också att utveckla produkterna. En som vill ta sig an dessa arbetsuppgifter är Andreas Wikström, som efter 18 år på Berco Produktion i Skellefteå tyckte att det var dags för nya utmaningar. Med sig tar han erfarenheter av att arbeta som konstruktör av främst påbyggnadsskåp till lastbilar, men även bostadsmoduler och utrustning för sydpolsexpeditioner.
– Jag har bara hört gott om Renholmen, av både nuvarande och tidigare anställda, och jag ser framemot att få vara en del av ett härligt gäng och utveckla och konstruera morgondagens utrustning till sågverksindustrin. Teknikutvecklingen går snabbt, allt ska gå snabbare och vara mer automatiserat och det tror jag även är Renholmens utmaning i framtiden. Jag ser fram emot att få vara med och bidra på den resan, säger Andreas Wikström.

Även Norsjösonen David Lindmark har lång erfarenhet som konstruktör. I 15 år har han arbetat som konstruktör på Brokk, Umesläp, Knightec och Bergteamet, där han samlat på sig erfarenheter bland annat inom gruvindustrin, transporter, arbetsplattformar, fordonspåbyggnader och linspel. Han hade oturen att vara en av tio tjänstemän som blev uppsagda på grund av Corona.
– Jag visste att Renholmen konstruerade sågverksutrustning och det som lockade mig var att det är för mig är helt nya produkter. Det blir förstås en utmaning, men jag har nu arbetat några veckor och känner att jag håller på att få bättre koll och kommer att trivas riktigt bra.

Vill utvecklas på automationsavdelningen
Efter utbildningen till högskoleingenjör inom elektronik i Trollhättan har Jonas Pettersson arbetat som elkonstruktör på Alimak. Han kände att det var dags att gå vidare och söka nya utmaningar. De nya arbetsuppgifterna blir att utföra elkonstruktion till Renholmens leveranser till stora och små anläggningar och samarbeta både internt och externt för att genomföra leveranserna på bästa sätt.
– Renholmen är ett spännande företag där jag kan fortsätta utvecklas. Min tjänst som elkonstruktör är både kreativt och har varierade arbetsuppgifter. Det kommer att bli intressant, men också utmanande med en helt ny bransch där jag har mycket att lära mig, säger Jonas Pettersson.

På samma avdelning tar sig även Adam Vikström sig an helt nya arbetsuppgifter. Han bor i Munksund och har arbetat på SCA Munksunds pappersbruk som elektriker, främst med förebyggande underhåll och även en del med PLC. Även han får helt nya arbetsuppgifter som automationstekniker med främst programmering och driftsättning av Renholmens leveranser, men även service på tidigare levererade anläggningar och hjälpa kunden på distans med felsökningar.
– Arbetet som automationstekniker lockade mig för att jag får utvecklas och lära mig nya saker. På fritiden är jag i garaget och skruvar och kör bil och skoter, men nu blir det lite större maskiner som jag får arbeta med och det känns både roligt och intressant, säger Adam Vikström.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska