Leif Pettersson och Daniel Wiklund har funnits på Renholmen flera år. Nu får de nya roller som de tillträder till hösten.

– Det är otroligt roligt att både Leif och Daniel vill ta sig an nya utmaningar inom företaget. För oss som företag är det enormt viktigt att behålla personal som besitter så mycket kunskap och erfarenhet som de gör tillsammans och samtidigt kunna nyttja deras kompetenser på bästa sätt. Det känns fantastiskt bra att de vill fortsätta utvecklas tillsammans med företaget, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Från reservdelar till projektledare

Daniel Wiklund har funnits på Renholmen sedan 2014 och har jobbat mot företagets kunder med reservdelar, service och eftermarknad. Han lockades av rollen som projektledare av möjligheten att utvecklas och få vara med hela vägen, från projektstart till att anläggningen är driftsatt och godkänd.

– Jag har varit på en ganska teknisk position där jag sålt ombyggnationer och uppdateringar som våra projektledare sedan tagit över. Det har skapat ett intresse att få var med på hela förloppet och även kunna vara med och påverka under projektets gång. Det här ska bli riktigt spännande, roligt och intressant, säger Daniel Wiklund, blivande projektledare på Renholmen AB.

Från sin tidigare roll som reservdelssäljare har han mycket erfarenhet av kundkontakt och då främst mot de som varit mekaniskt ansvariga. Som projektledare blir kundkontakten nu mer riktad mot produktionschefer, sågverksansvariga och kundens projektledare.

– Jag har en fördel av att jag känner till många kunders utrustning och att jag kan våra maskiner, så nu ser jag framemot att få vara spindeln i nätet och se till att allt flyter på. För mig är det viktigt att genomföra projektet så bra som möjligt, så att kunderna känner att de fått vad de beställt. Vi vill skapa en långsiktig relation med våra kunder, säger Daniel Wiklund.

Projektresurs med lång erfarenhet

Till hösten börjar Leif Pettersson sin nya roll på Renholmen som projektresurs. Det innebär i stora drag att han ska vara ett stöd till projektavdelningen och på montageplats, hålla i utbildningar, besikta montage och projektleda vissa projekt.

– Det ska bli väldigt intressant och roligt att få mer tid avsatt till att stötta och hjälpa till här hemma i huset, men också mot kundens enheter. Jag är en praktiskt lagd person som gärna hjälper till och under mina år på Renholmen har jag lärt mig lite om mycket och det här är ett bra sätt att nyttja min kompetens, säger han.

Jobbet på Renholmen var hans första jobb som han började 1978. Han hade precis gått ut skolan och tidigare sommarjobbat några år på företaget. En stor order gjorde att han fick fast tjänst på verkstan för att sedan 1,5 år senare börja på montagesidan ute hos Renholmens kunder. I 17 år var han montör, driftsättare och montageledare innan familjesituationen med flera barn gjorde att han istället ville prioritera att vara hemma mer och började då som projektledare. Något som han arbetat med fram tills nu då han blev erbjuden rollen som projektresurs.

– Vi har en positiv anda här på Renholmen med inga stängda gränser mellan avdelningarna För mig känns det extra bra att kunna ge mer tid till att finnas tillgänglig som en resurs med stöttning och hjälp så projekten blir ännu bättre genomförda och kunderna ännu nöjdare, säger Leif Pettersson.

– För mig som ny projektledare är det en stor fördel att kunna få stöttning av Leif och ta del av hans kunskap och erfarenhet i och med hans nya tjänst. Det är en jättebra lösning som gynnar både företaget och våra kunder, säger Daniel Wiklund.

Leave a Reply