Starkt år för Renholmen 2017/18

By 2018-06-15september 2nd, 2020Nyheter, Press

För Renholmen, som tillverkar virkeshanteringsutrustning, blev verksamhetsåret 2017/18 riktigt bra med nära omsättningsrekord för det Byskebaserade företaget.

– Omsättningen landade på 128 miljoner och det är nära all time high. Vi ligger snett under rekord-året 2011 då vi omsatte 130 miljoner. När det gäller vinsten väntar vi på de slutgiltiga siffrorna, men vi kan konstatera ett starkt resultat, säger Renholmens nytillträdde vd Per Jonsson.

Framgången på marknaden har gjort att Renholmen under året även vuxit personellt med många nya medarbetare såväl vid huvudkontoret i Byske som i mellersta Norrland och i södra Sverige.

– Utbudsmässigt har vi fortsatt vår utveckling och kompletterat erbjudandet med flera nya produkter, som Stick Inspector, Auto Packer, Trimmer ElectroSinus och Electro Positioner. Vi känner ett fortsatt stort förtroende från branschen med hög efterfrågan på våra lösningar som verkligen effektiviserar för sågverken. Den absolut största delen av omsättningen står den svenska marknaden för. Här har vi haft ovanligt många projekt, vilket är riktigt roligt. Under året har vi även öppnat ett projektkontor i Finland, där vi slagit ner fanan med järnspett nu och tagit en ledande position, säger Per Jonsson.

Renholmen går in i det nuvarande verksamhetsåret med höga framtidsambitioner.

– Vi har ett starkt varumärke där vi är kända för hög kvalitet och driftsäkerhet. Det ska vi fortsätta att vårda. Högtrycket ser ut att fortsätta och vi kommer att behöva förstärka ytterligare med kompetent personal. Expansionen i Finland fortsätter och dessutom har vi påbörjat en satsning i Ryssland där vi öppnat ett försäljningskontor. Den ryska regeringen investerar miljardbelopp för att modernisera skogs- och sågverksindustrin, så det är en marknad som kommer att bli viktig för Renholmen framöver, säger Per Jonsson.

För mer information:
Per Jonsson, vd, Renholmen
Telefon: 070-651 38 33

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska