Stenvalls Trä uppgraderar råsorteringen på Örarna med kamerasystem och kapsystem. Renholmen AB levererar mekaniken.

– Vi är enormt tacksamma att vi fått förnyat förtroende från Stenvalls. Det är en bra kund och vi har ett fint samarbete, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen AB.
Den råsortering som finns på Stenvalls Örarna får efter enstycksmatningen ett kamerasystem, en Electro Positioner, trimmer TriAx med kedjebanor och ett rullställ. En del befintliga maskiner inordnas i leveransen. Maskiner för intaget ska flyttas från Lövholmen, där Stenvalls har ett justerverk som inte används, och ska byggas om och kompletteras med bland annat ett rullställ.
– Till Örarna levererar vi det positionerande anslaget, Electro positioner, som blir den första vi levererar. En maskin är sen tidigare såld till Setra Hasselfors, men den här kommer att komma igång före, säger Bernt-Ove Andersson.
Tidigare har Renholmen en hel del leveranser till Stenvalls, bland annat till Stenvalls i Sikfors vid ombyggnationen av justerverket till kamerasortering, vilket också var RemaSawcos första leverans av sitt vändfria skanningsystem. Renholmen har även byggt om råsorteringen i Stenvalls Lövholmen, som är Setras gamla sågverk. Hammars justerverk i Lövholmen är också ombyggt av Renholmen med ny övervåning innehållande bland annat kamera- och kapsystem och nu senast en trippelläggare.
Läs mer om Electro Positioner
Läs mer om Trimmer, TriAx

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska