Framgångarna på marknaden fortsätter att påverka Renholmens personalstyrka i positiv riktning. Nu har ytterligare tre spännande medarbetare anställts för att förstärka ett redan kompetent team.    

Mikael Hogby har nyligen börjat som mekkonstruktör på Renholmen och kommer närmast från konsultföretaget Rejlers. När Renholmen hörde av sig för att höra om han var intresserad av att jobba på företaget nappade Mikael på erbjudandet:

– Renholmen har väldigt gott rykte som arbetsgivare, vilket gjorde det till ett ganska enkelt val. Jag visste sedan tidigare att det är ett företag med bra arbetsklimat och ett väl fungerande samarbete mellan medarbetarna, vilket visade sig stämma, berättar Mikael.

Ett namn som redan är välkänt inom organisationen är Magnus Dahlberg, som efter närmare 15 år som underentreprenör till Renholmen nu tar anställning som servicetekniker.

– Självklart har jag väldigt bra koll på Renholmen sedan tidigare och det känns helt rätt att bli anställd istället för underentreprenör. Jag kan verkligen identifiera mig med företaget och tycker att Renholmen har ett gott rykte som leverantör med bra produkter, hög kvalitet och ett smart arbetssätt. Och det gäller hela kedjan, ända från försäljning till driftsättning.

Magnus bor i Kramfors kommun och utgår därför från Renholmens lokalkontor i Nyland.

Avslutningsvis har även Ingemar Burström återanställts som offertingenjör, efter att ha varit borta från Renholmen under tre och ett halvt år.

– Under den här tiden har jag jobbat åt Ångpanneföreningen och har även hunnit med att vara föräldraledig. När Renholmen hörde av sig tackade jag ja till att komma tillbaka och det känns riktigt bra. Det är full fart framåt här och framtiden ser verkligen ljus ut för företaget, menar Ingemar.

På frågan vad han hoppas kunna bidra med personligen i teamet lyfter Ingemar fram faktorer som struktur och nya tekniklösningar:

– Det är där mina styrkor ligger och med hjälp av det kommer jag att bidra till ytterligare effektiviseringar. 

Fakta Mikael Hogby

Ålder: 32 år

Familj: Singel

Bor: Skellefteå

Yrkesbakgrund: Brokk 2005–2016, Rejlers 2016–2017

Intressen: Friluftsliv, snöskoter och fiske

Fakta Magnus Dahlberg
Ålder: 47 år
Familj: Hustru och två barn

Bor: Kyrkdal i Kramfors kommun
Yrkesbakgrund: Drygt 25 år i branschen, varav ca 14 år som egen företagare. Ca 20 år som underentreprenör åt Renholmen och även andra maskinleverantörer i branschen.

Intressen: Skoteråkning och friluftsliv

Fakta Ingemar Burström

Ålder: 36 år

Familj: Fru och tre barn

Bor: Östanbäck

Yrkesbakgrund: Renholmen 2007–2014, ÅF Ångpanneföreningen 2014–2016

Intressen: Bilar, traktorer och aktiviteter med barnen

På bild från vänster: Ingemar Burström, Mikael Hogby. Saknas på bild Magnus Dahlberg.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska