Bild: Zamen Shafai (konstruktör), Andreas Södergren (lagerarbetare) och Jonas Rönnholm (konstruktör).


I början av september tog Zamen Shafai, Anderas Södergren och Jonas Rönnholm klivet in genom Renholmens entrédörrar för att påbörja sina nya tjänster.

De senaste åren har Renholmen genomfört många och stora projekt, och fler kommer att genomföras de närmsta åren. Därför stärks personalstyrkan upp med ytterligare kompetens.

På konstruktions sidan tar Jonas Rönnholm och Zamen Shafai tag i det mekaniska konstruktionsarbetet.

Jonas Rönnholm har under åren arbetat som murare, plattsättare och även som maskinist på biograf samtidigt som han läste till maskiningenjör. Sedan dess har han jobbat som konstruktör både som anställd på företag och som inhyrd konsult, då bland annat på Renholmen.

– Jag visste inte så mycket annat än att Renholmen tillverkade utrustning till sågindustrin. Jag blev förvånad över komplexiteten i maskinerna samt flödet genom sågverken och all utrustning som krävs, säger Jonas Rönnholm.

Just komplexiteten i maskinerna var en av anledningarna till att Jonas sökte jobbet på Renholmen.

”Jag älskar komplexa och roliga maskiner med bra styrning.”

 

– Jag älskar komplexa och roliga maskiner med bra styrning och användning av 3D-Cad fullt ut mot verkstad. Sedan kan jag aldrig tacka nej till en knepig problemlösning. Men även att jobba i lag och bidra till att projekten kommer i mål är lockande med jobbet, fortsätter han.

Ny på konstruktionsavdelningen är även Zamen Shafai. Han har en bakgrund inom svetsning, konstruktion och produktion. Senast var han produktionsansvarig på ett mindre lokalt företag, där hans uppgifter var att utveckla produktionsprocessen, konstruera, svetsa, svarva och montera. Han lockades av arbetet på Renholmen på grund av hans intresse för rörlig mekanik.

” Här får man vara med under hela kedjan från projektets start till driftsättning.”

 

– Jag tycker att det är intressant och stimulerande med rörlig mekanik. Här får man vara med under hela kedjan från projektets start till driftsättning. Sedan är ett ytterligare plus att Renholmen ligger i Byske nära där jag och min familj bor.

Andreas Södergren ska sköta lagret på Renholmen och bland annat hantera in- och utleveranser. Det är ett varierande jobb och Andreas största utmaning är att försöka lära sig allt och bli självgående.

– Tur att jag har trevliga medarbetare som är hjälpsamma och kan hjälpa till i början, säger Andreas.

Tidigare har han jobbat som lagerarbetare med liknande arbetsuppgifter, senast arbetade han på ett större möbelföretag. Han såg Renholmens annons och lockades av både arbetsuppgifterna och företaget.

”Jag läste om Renholmen på nätet och fick en bra bild av företaget. Jag tänkte att där skulle jag vilja arbeta.”

 

– Jag läste om Renholmen på nätet och fick en bra bild av företaget. Jag tänkte att där skulle jag vilja arbeta. Nu har jag arbetat som lagerarbetare i några veckor och trivs bra med både arbetsuppgifterna och arbetsplatsen, fortsätter han.

Vi säger välkomna till våra nya kollegor!

Renholmen söker ytterligare personal inom flera olika områden:

Offertingenjör

Maskinkonstruktör

Lagerarbetare

Leave a Reply