De senaste veckorna har Renholmen AB gjort tre stora affärer med ett totalt ordervärde på cirka 135 miljoner kronor. Utrustning för virkeshantering ska levereras till sågverk i Norden.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått detta förtroende av både nya och gamla kunder. Affärerna är ett bra kvitto på att vi har produkter och en väl fungerande verksamhet som möter marknadens höga krav, säger Per Jonsson, vd på Renholmen AB.

Renholmen har fått förtroendet att leverera en ny råsorteringanläggning, uppgraderingar av en råsortering samt en ombyggnation och uppgradering av ett justerverk.

– I de här leveranserna hittar vi våra beprövade lösningar tillsammans med vidareutvecklade marknadsunika produkter, vilket har gett oss en enorm respons på marknaden, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen AB.

I alla tre affärer har Renholmen ett nära samarbete med RemaSawco som underleverantör av sortersystem och kamerasystem.
Som en framtidssatsning håller Renholmen på att anställa mer personal. Minst fyra nya tjänster, som exempelvis projektledare, servicetekniker, maskinkonstruktör och elkonstruktör, skapas för att stärka upp verksamheten i arbetet med nya och kommande projekt.

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska