Under det senaste året har Renholmen AB fått in flera stora ordrar och växer samtidigt geografiskt. För att fortsätta kunna hålla en hög marknads- och servicenivå har två nya tjänster skapats. Robert Olsson har anställts som säljare på reservdelar och Erica Lång som företagets kommunikatör.

Renholmen AB är ett nationellt och internationellt växande företag. I våras gjordes den största affären i företagets historia med Setra Hasselfors, där Renholmen ska leverera virkeshanteringsutrustning för nästan SEK 200 miljoner. Företaget växer även på den finska marknaden och tar nu även klivet in på den ryska marknaden.

– När vi har en ökad försäljning och breddar oss geografiskt kan vi med dessa nya tjänster frigöra resurser, fortsätta ge kunderna bra service och utöka marknaden. Vår ambition är att hela tiden växa och hitta kompetent och drivande personal till företaget, säger marknadschef Bernt-Ove Andersson.

Vuxit upp inom sågverksindustrin

Robert Olsson har vuxit upp med en far som jobbat hela sitt liv inom sågverksindustrin. Ibland följde han med ut till sågverken och redan där började hans intresse för branschen att växa. Liksom sin far, som så småningom även blev marknadschef på Renholmen, började han på verkstadsgolvet med att svetsa och montera ihop olika produkter. På FeRex, som ligger i anslutning till Renholmens kontor, har han gått från att samordna Renholmens projekt till att bli mättekniker, som kontrollerade produkterna ner på hundradelarna. Den sista tiden var han även projektledare för Renholmens produkter och reservdelar.

– Jag har alltid varit intresserad av marknadssidan och att få ha kundkontakt, så det känns väldigt roligt att få jobba som reservdelssäljare. Jag har lång erfarenhet av företagets produkter och har god kännedom var de olika produkterna sitter på sågverken, säger Robert Olsson.

För honom blev det ett stort steg att komma in från verkstan till kontorssidan. Det är många nya program han ska lära sig och han kommer även att ansvara för att skapa en bättre struktur för reklamationshantering.

– Sedan jag var liten har jag gillat Renholmen och jag känner mig hemma i miljön. Företaget ligger i framkant inom sågverksindustrin och jag hoppas att med min bakgrund kunna bidra till ytterligare utveckling för företaget, säger Robert Olsson.

Ny i branschen

För Erica Lång är träindustrin helt ny, men hon har arbetat med kommunikation i olika former under många år. Senast arbetade hon sju år på Luleå tekniska universitet som kommunikatör. Det som lockade henne att söka den nya tjänsten var att det är en helt ny bransch och möjligheten att vara med och forma tjänsten.

– Renholmen är ett företag på stark frammarsch i branschen och har en drivkraft och vilja att utvecklas. Dessutom är det ett företag som vill att de anställda ska trivas och det kände jag redan första gången jag kom hit.

Tidigare har Erica Lång arbetat som reporter för olika tidningar och radiostationer, frilansat och jobbat med videoproduktion i Stockholm under åtta år.

Läs mer om att jobba hos oss

Leave a Reply

  • Engelska
  • Finska
  • Ryska
  • Svenska