Nu är vi snart inne i semestertider och får njuta av ledighet, sol och värme. Det kan vi behöva efter en tid där Covid styrt våra liv med restriktioner av olika slag. Vi hoppas förstås att vaccinationerna gör att vi kan ses mer fysiskt och kunna återgå till mer normala rutiner.

Spåren efter Covid har påverkat oss alla och för oss på Renholmen har det främst försvårat våra projektgenomföranaden. Men vi har jobbat tillsammans med kunderna för att hitta lösningar och med gemensamma krafter lyckats hantera det bra. Nu ser vi framemot en öppning i den här Covidproblematiken.

Trots att det varit rätt tuffa tider för alla så verkar marknaden inom sågverksindustrin vara het. Renholmen har den senaste tiden lyckats ta ytterligare flera stora och mindre projekt, både hos nya och gamla kunder. Vi har stort förtroende hos våra kunder och det är enormt glädjande. I Finland utökar vi marknaden rejält och har en massa spännande och utvecklande projekt på gång, vilket känns riktigt roligt.

Vi har även många kunder som köar på projektsidan och vi gör vårt bästa för att tillmötesgå våra kunders önskemål.

Just nu pågår det både stora och mindre projekt samt mindre uppgraderingar. I Rauma rullar montaget på för fullt och allt flyter på som planerat. Vi har även flera mellanstora projekt i gång som exempelvis Stenvalls Seskarö, Örarna och Sikfors. Nyligen färdigställdes även hyvleriet hos Hjortkvarn Timber AB. Det blev en lyckad uppgradering där resultatet blev separata linjer för klyv och hyvel och de kommer både att kunna öka produktionen och få upp effektiviteten. För er som är intresserade finns mer information om projektet i nyhetsbrevet.

När det gäller branschens mässor så har de tyvärr uteblivit, givetvis på grund av Covid-19 och dess restriktioner.

Som planerna ser ut i dagsläget kommer vi att delta på finska branschmässan i Jyväskylää i september och de finska sågverksdagarna i november. Där är ni välkomna att träffa oss och höra om våra senaste projektleveranser och den senaste tekniken.

Vi är väldigt tacksamma att vi får förtroendet att utveckla våra kunders anläggningar. För oss blir det ett fantastiskt kvitto på att våra produkter är vad kunderna efterfrågar när det kommer till effektivitet, kapacitet och smarta lösningar, men också att vi har en fantastisk organisation med duktiga medarbetare.

Slutligen vill jag tacka alla kunder, anställda och övriga underleverantörer för ett otroligt bra första halvår 2021 genom engagemang och gott samarbete!

Ha nu en riktigt skön semester så vi är laddade ta oss an resten av året.

//Per Jonsson, vd på Renholmen AB

Leave a Reply