Skip to main content

Då har ännu ett år gått, ett år fyllt med både toppar och dalar som för det flesta. Men ska jag sammanfatta året så måste jag ändå säga att det varit mest toppar. Projekten har rullat på, nya projekt har fyllt på orderboken och personalen har i stort sett klart sig och sina familjer från allvarliga sjukdomar, som till exempel Corona.

Vi har haft ett otroligt år på Renholmen. Vi har fått genomföra och avsluta stora och små projekt och nya är på gång. Det är stor efterfrågan på våra produkter, vilket vi är otroligt tacksamma för, och gör allt vi kan för att tillmötesgå våra kunder. I dagsläget har vi rätt långa leveranstider. Leveranstiden beror på vilken typ av leverans det är och hur det passar in bland de andra projekten, så hör alltid av er till oss så får vi titta på det från fall till fall.

Det som har varit lite motigt under året är restriktionerna kring Corona. Just montage och driftsättning har krävt extra insatser och planering, framför allt i Finland och Norge. Men tillsammans med våra kunder, så har vi hittat hållbara lösningar.

Ytterligare en utmaning under året har varit att få de beställningar som är lagda levererade i tid. Jag måste ge en eloge till vår hårt arbetande personal samt våra underleverantörer som gjort allt för att hitta lösningar.

Trots en hel del försvårande pga covid-19 har vi genomfört ett otroligt bra år. Nästa år ser ut att bli minst lika spännande och intressant. Följ oss gärna på våra sociala medier för att läsa mer om våra projekt, produkter och leveranser.

Internt har vi omorganiserat och skapat några nya tjänster under året 2021. Det är riktigt roligt att vår personal vill fortsätta utvecklas inom företaget och har sökt dessa tjänster. Det är viktigt att vi får behålla vår trevliga och kompetenta personal. Vi har en fantastisk stämning på företaget och det gör att jag längtar till jobbet varje dag.

Vi har även anställt nya medarbetare, framför allt på konstruktions- och automationsavdelning, som stärker upp våra redan starka avdelningar. Lite extra roligt är att vi har utökat vår bemanning på finska sidan. Vi har bland annat anställt en kompetent och erfaren automationstekniker som främst jobbar i våra finska projekt.

Glädjande är att vi blivit nominerade till Årets Exportföretag av Västerbottens Handelskammare och ABB till Alvargalan 2022, som är Skellefteås egna näringslivsgala. Det känns väldigt roligt att vi uppmärksammas när mycket händer inom Skellefteås näringsliv och stan växer så det knakar.

Kort och gott, vi har lärt oss hur snabbt världsläget kan ändras och hur det påverkar oss, men vi sitter i samma båt och får tillsammans hitta lösningar.

Slutligen vill jag tacka er alla för året 2021 som börjar närma sig sitt slut – kunder, anställda och alla ni andra som hjälpt oss under vår resa. Vi ser fram emot kommande år!

Per Jonsson, vd på Renholmen AB

Leave a Reply

Close Menu