Skip to main content

Sommaren och semestern närmar sig med stormsteg och när dom här raderna skrivs så har också värmen anlänt till norra Sverige. Mycket härligt!

Vi på Renholmen ser tillbaka på ett halvår med mycket aktivitet. Många av er kunder har hört av er med intressanta och stimulerande frågor och idéer, och vi har ritat, räknat och offererat i stor omfattning. De flesta frågor handlar om automatisering i olika former och här känner vi oss trygga med våra innovativa lösningar för att öka automationsgraden i virkeshanteringen. Så välkomna att höra av er till oss om ni vill satsa på att automatisera er anläggning.

För oss är det otroligt givande att få chansen att möta våra kunder och diskutera lösningar, marknaden och framtiden. I början av året genomförde vi de Svenska Sawtec-dagarna, där det uppstod många Intressanta träffar och samtal. Under maj månad deltog vi på Ligna-mässan i Tyskland, där vi lanserade för branschen en helt ny och på riktigt revolutionerande produkt – ROSY – en automatiserad förebyggande hantering av defekta virkesbitar, som vi vet ställer till med produktionsstörningar i flödet, både i råsortering och justerverk. Produkten mottogs väldigt bra av er kunder och många var intresserade av att ta del av fördelarna med ROSY. Läs mer om ROSY på produktsidan.

Vi är tacksamma för alla som besökt oss på olika tillställningar och mässor. Till hösten genomför vi den sista mässan för året och då finns vi på den finska branschmässan i Jyväskylää. Så kom gärna och träffa oss där den 6–8 september!

I dagsläget genomför vi projekt i Metsä Rauma, Koskisen och Tervola, där vi i Rauma närmar oss slutet på projektet och i Koskisen och Tervola är det inom kort produktionsstart. I dagarna startar vi även i gång projekt hos Hilmer Anderson och lite senare i sommar hos Holmen Kroksjön. Hösten fortsätter med projekt hos bland annat Setra Skinnskatteberg, Moelven Valåsen och Ingarp. Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla er kunder för det finfina förtroende ni ger oss på Renholmen!

Jag vill också passa på och ge en eloge till alla medarbetare på Renholmen som gör ett fantastiskt arbete och representerar Renholmen på ett alldeles utmärkt sätt, både internt och ute hos de kunder som vi levererar våra projekt till. Vi har under första halvåret utökat personalstyrkan och söker för närvarande fler konstruktörer, programmerare och montageledare – allt för att leverera fler förstklassiga projekt till er kunder.

Jag önskar er alla en skön sommar!

// Daniel Holmgren, vd på Renholmen

Leave a Reply

Close Menu