Skip to main content

Vi på Renholmen har tillverkat virkeshanteringsutrustning sedan 1972 – och skapat många innovationer genom åren. Nu när vi firar 70 år så tänker inte slå av på takten när det gäller att utveckla nya, smarta lösningar.

– Under hösten planerar vi att släppa en nyhet som kommer att förändra sågverksbranschen, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen.

Renholmen startade som företag redan 1952, sågverksdelen drog i gång 1972. Det är alltså en 70-åring som ni har möjlighet att få träffa Trä och Teknik i Göteborg den 30 augusti till 2 september, där vi ser fram emot jubileet tillsammans med våra kunder.

– Det är fantastiskt att vi funnits i 70 år och det känns jättekul att få fira det på mässan där många vet vilka Renholmen är och är intresserade av vad vi gör, säger Bernt-Ove Andersson.

Vi på Renholmen bjuder givetvis inte bara på bubbel och ballonger under mässdagarna, utan vi vill även passa på att berätta om vad som ligger bakom vårt starka resultat de senaste åren då omsättning, vinst och exportandel har ökat. Vi känner att vi idag har ett starkt grepp om den svenska, norska och finska marknaden. Men projekt diskuteras också i flera andra länder.

– Viktiga delar i framgångarna är installationerna av våra helelektriska kapsystem, som nu ingår i de flesta leveranser, och vår trippelläggare med extremt hög produktionshastighet och tillgänglighet, berättar Bernt-Ove Andersson.

Det finns också chansen att i Renholmens monter få veta mer om hur vi jobbar med att minska behovet av att operatörerna ska jobba direkt vid maskinerna, i råsorteringarna, ströläggarna och justerverken.

– Här är vi inne på riktigt spännande landvinningar för branschen och jobbar för fullt med nästa steg i sågverkens utveckling. Jag tror att alla som är det minsta intresserade av området är nyfikna på vad det blir, säger Bernt-Ove Andersson.

Vi ses i monter B05:41.

Leave a Reply

Close Menu