Skip to main content

Om Renholmen

Renholmen grundades 1952 och i ett halvt sekel har vi levererat virkeshanteringsutrustning till sågverk. Vi är en av Europas ledande leverantörer och är drivande i utvecklingen mot helautomatiserade sågverk.
Vår största styrka är personalen och den samlade erfarenhet och specialistkunskap som vi har inom olika områden. De pratar samma språk som människorna som köper våra produkter, och de vet vad som förväntas för lyckas på deras marknad. Oavsett var i Europamarknaden finns. Vi är stolta över den kvalitet och den djupa kompetens som finns samlad inom våra yrkesroller och vi jobbar nära tillsammans med våra olika avdelningar, samarbetspartners och leverantörer. För oss är du viktig. Vi vill att du får goda förutsättningar för att trivas, utvecklas och vara engagerad i både ditt arbete och dina medarbetare. Under de senaste åren har vi utökat marknaden både nationellt och internationellt
Vi har kunder och arbetar över hela Europa och har vårt huvudkontor i Byske i Västerbottens län. Övriga kontor finns i Skellefteå, Nyland och Kristinestad, Finland. Renholmen AB ingår i ARA Technology Group som ägs av Storskogen AB.

Läs gärna mer om oss på www.renholmen.se
Vi finns också på Facebook och Linked In.
Anställningarna är tillsvidaretjänster på heltid.
Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan till annica.lundmark@renholmen.se

Om tjänsterna

Maskinkonstruktör
Vi tror att du har en teknisk högskoleexamen eller motsvarande erfarenhet. Gärna med erfarenhet av konstruktionsarbete.  Du kan uttrycka dig på engelska, i tal och skift. Meriterande om du har kunskap om sågverksanläggningar.
Som person är du en driftig problemlösare och tar ansvar för dina egna prestationer. Du har en utpräglad servicekänsla och självklart ett stort intresse för teknik. Du trivs med att prata med kunder och har lätt för olika typer av människor. Du är inte rädd för att ta egna initiativ, har ett öga för vad som behöver göras och känsla för helheten, samt gillar att vara en del av ett team.
Placeringsort för tjänsten enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten kontakta daniel.burman@renholmen.se

Eftermarknadskonstruktör
I rollen som konstruktör på eftermarknad blir din huvudsakliga uppgift att jobba med förbättringar, uppgraderingar och anpassningar av eftermarknadslösningar i direkt samarbete med eftermarknadssäljarna. Det är ofta nya lösningar och applikationer som ska in i gamla anläggningar. Ett jobb som behöver en allsidig konstruktör som gillar problemlösning och klurigheter.
Du kommer att få använda dina kunskaper både inom 2D och 3D. Eftersom vi jobbar över gränserna mellan avdelningarna så kommer du även att få vara delaktig i nya konstruktionsarbeten och jobba tillsammans med våra duktiga konstruktörer på konstruktionsavdelningen, som jobbar uteslutande i 3D.
Placeringsort för tjänsten enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten kontakta daniel.burman@renholmen.se

Elkonstruktör
Som elkonstruktör hos Renholmen utför du elkonstruktion till våra leveranser av stora och små anläggningar. Du är delaktig i utveckling av nya maskiner och utredning inför försäljning.
I rollen som elkonstruktör så samarbetar du med säljare, projektledare, konstruktörer och programmerare inom Renholmen, men du har också kontakt direkt med kunder och våra underleverantörer. Du kommer vara ett stöd åt våra driftsättare och elinstallatörer för de projekt du konstruerat.
På Renholmen har du alla chanser att få ett kreativt, varierande och intressant arbete med utvecklingsmöjligheter. Du får möjlighet till intern och extern utbildning. Du kommer att bli en viktig kugge i företagets ambitioner att än mera befästa vår position på marknaden.
Vi ser gärna att du har en relevant teknisk utbildning eller erfarenhet samt god teknisk förståelse. Du ska kunna uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Om du arbetat med elkonstruktion tidigare eller haft elektrikerjobb på industri är det meriterande.
Placeringsort: Arbetet utförs i huvudsak på något av våra kontor i Byske eller Skellefteå.
För frågor om tjänsten kontakta erik.nestrell@renholmen.se

PLC-Programmerare/driftsättare automation
Som driftsättare inom automation deltar du i mekaniskt montage, driftsättning och serviceuppdrag ute hos våra kunder tillsammans med våra projektledare och medleverantörer. Arbetet utförs på plats hos våra kunder, främst i Norden, vilket innebär resor.
Dina arbetsuppgifter innehåller även PLC-programmering, HMI- och SCADA programmering. Eftersom vi är ett leverantörsoberoende ingenjörsföretag använder vi oss av ett flertal utvecklingsverktyg såsom Siemens, ABB, SEW och Vacon m.fl.
Vi tror att du har en bakgrund inom automation eller som industrielektriker/instrumenttekniker. Gärna med erfarenhet av projekt.
Du kan uttrycka dig på engelska i tal och skrift.
Som person är du en driftig problemlösare, tar ansvar för dina egna prestationer och samt gillar att vara en del av ett team. Du har en utpräglad servicekänsla och självklart ett stort intresse för teknik. Du trivs med att prata med kunder och har lätt för olika typer av människor. Du är inte rädd för att ta egna initiativ, har ett öga för vad som behöver göras och känsla för helheten, samt gillar att vara en del av ett team.
Placeringsort för tjänsten enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten kontakta erik.nestrell@renholmen.se

Offertingenjör
Som offertingenjör kommer du i huvudsak jobba med att självständigt och tillsammans med säljaren ta fram en layoutlösning för kundens behov. Från vårt system plockar du ihop kostnader för det framtagna förslaget, en kostnadskalkylering, samt gör en del förfrågningar på vissa kostnader av underleverantörer. Du följer även upp och underhåller kalkylsystemet och stödjer säljarna med olika underlag i försäljningsprocessen. Även ta fram en teknisk specifikation ur systemet samt andra bilagor till offerterna.
Layoutarbetet sker i idag fortfarande mestadels i 2D-cad, men vi går nu successivt över till 3D-cad. Renholmen använder sig av Creo och CoCreates Drafting som konstruktionsverktyg. I dag görs kalkylerna i DCX++, ett program som du får utbildning i att hantera.
Du har en relevant utbildning/erfarenhet och är kanske högskoleutbildad inom maskinteknik. Kunskaper om sågverk, anläggningskonstruktion samt erfarenhet av projektleveranser och produktionsteknik är meriterande. Att kunna uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Kan du finska är det meriterande.
Jobbet utförs i stor frihet under eget ansvar är det viktigt att du är strukturerad, engagerad, samarbetsorienterad och noggrann.
Du tycker om att tillsammans med kollegor lösa kundens problem och du har förmågan att se såväl helheten som detaljerna i ett flöde samt god förståelse för en produkts tekniska funktion
Placeringsort för tjänsten enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten kontakta bernt-ove.andersson@renholmen.se

Montageledare, mekanik
Som montageledare planerar och leder du service- och projektuppdrag. Du ska leda och fördela arbetet vid montagen ute hos kunder och tillsammans med projektledare planera resurser, materialflöde och montageordning mot uppsatta tidsplaner. Det ingår även att hålla en god och fortlöpande kommunikation med övriga installatörer, underleverantörer och uppdragsgivare samt medverka i möten så som montagemöten och samordningsmöten. Vid mindre serviceuppdrag får du även ingå i arbetsstyrkan.
Som person bör du vara öppen och serviceinriktad. Samarbetsförmåga är viktigt eftersom arbetet kräver täta kontakter med kunder och säljare. Du är hjälpsam och lösningsorienterad. Du har förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt som du är strukturerad, även när tempot stundtals är högt.
Som ledande montör har du ett ansvar att arbetet planeras och genomförs korrekt utifrån specifikation ifrån kund. Du fungerar som ett bollplank och som en länk för information mellan montageplatsen och projektledaren.
Krav på körkort
Placeringsort för tjänsten enligt överenskommelse.
För frågor om tjänsten kontakta daniel.holmgren@renholmen.se

Leave a Reply

Close Menu