Gå direkt till textinnehållet

Branschprofil blir ny vd på Renholmen - stora satsningar väntar

Ny vd på Renholmen blir Örjan Kallin, som har lång erfarenhet från träindustrin. Han har haft ledande positioner på många företag inom trä- och byggbranschen och drivs av tekniskt kunnande och försäljning.
– Nu väntar en spännande expansion i Europa för Renholmen. Det känns väldigt roligt att få bidra till deras utvecklingsresa, säger han.

Örjan Kallin är byggnadsingenjör och inledde sitt arbetsliv som arbetsledare och produktionschef på Skanska med att bygga bland annat industribyggnader, kommersiella lokaler och bostäder. Efter byggkrisen i början av 1990-talet arbetade han som konsult med miljö- och kvalitetsledning mot bygg och träförädlande industri. Detta inriktades mer och mer mot affärsutveckling och andra teknik- och marknadsutvecklingsprojekt gentemot trä- och träbyggnadsindustrin.
De senaste 25 åren har Örjan Kallin haft flera chefsroller inom trä- och byggindustrin, bland annat som vd för IUC trä i Västerbotten, Martinsons Byggsystem och för SSC Entreprenad (SkellefteåSnickeriCentral).
– Jag är jätteglad över den här tjänsten på Renholmen. Jag tror att jag kan bidra med mycket när det gäller att arbeta i projekt, som är en av Renholmens kärnverksamheter, samt i marknads- och försäljningsarbetet. Jag har jobbat mycket med marknadsföring både i Sverige och utomlands, vilken passar bra nu då Renholmen ska ge sig ut på en större geografisk marknad i Europa, säger Örjan Kallin.
Närmast kommer han från egen konsultverksamhet.
– Det känns väldigt utvecklande och stimulerande att få hjälpa Renholmen att växa. De har stora ambitioner de kommande fem åren och är utvecklingsorienterade. Det känns bra – jag vill framåt, säger Örjan Kallin.
Per Jonsson har varit tillförordnad vd under en period och är väldigt nöjd med rekryteringen.
– Örjan har en bra bakgrund och är väldigt marknadsinriktad. Det är viktigt för oss, det känns helt rätt. Det finns en tyngd i hans tidigare erfarenheter och jag är övertygad om att han kommer styra oss rätt, säger han och tillägger:
– Renholmen har fantastisk och engagerad personal, så Örjans team kommer att stötta honom på ett föredömligt sätt. Personalen har stenkoll på våra produkter, på kulturen inom företaget och på kunderna. Den här laguppställningen, med Örjan i spetsen, kommer bli kanonbra!
Per Jonsson berättar att det ser ljust ut för Renholmen. Lönsamheten är god, försäljningen ser bra ut och orderstocken likaså. Renholmen har även en bra dialog om kommande affärer med både befintliga och nya kunder.
– Det är bara sol i sikte, säger han och skrattar.
Med Örjan Kallin på plats går Per Jonsson tillbaka på heltid till sin roll som vd för Arat – Renholmens ägarbolag.
– Men jag behåller min plats som styrelseordförande i Renholmen, vilket är givande, säger han.
Örjan Kallin tillträde sin tjänst på Renholmen måndagen den 15 april.
– Renholmen är ett välskött bolag med en otrolig personal. Det här ser jag fram emot, säger Örjan Kallin.