Gå direkt till textinnehållet

Linnea Karlsson i ny roll

Linnea Karlsson började som inköpsassistent på Renholmen för två år sedan. Nu har hon sedan en tid en ny roll på företaget – som marknads- och projektassistent.

– Ett kul jobb där jag får utrymme för min kreativitet och jobbar nära både vd och projektledarna, säger hon

När Linneas vikariat som inköpsassistent tog slut rekommenderade den dåvarande chefen henne för Renholmens marknadsavdelning, efter att ha sett hennes färdigheter inom grafisk formgivning. Och där har hon blivit kvar – sedan i juli som fast anställd.

– Verkligen roligt att Renholmen såg min talang och lät mig utvecklas. Jag har länge haft det grafiska nära hjärtat och bland annat gjort omslag till tre böcker som min pappa gett ut.

Som marknads- och projektassistent har hon ett varierat jobb, där hon är lite av spindeln i nätet för vd Örjan Kallin och alla projektledare. Hon stöttar bland annat projektledarna med dokumentation kring projekt, hjälper dem att ta fram manualer och säkerhetsföreskrifter för maskiner. Med Örjan Kallin har hon en nära dialog hela tiden och förser honom med information och underlag kring marknadsfrågor.

Och så är det den mer kreativa delen av jobbet:

– Ja, det blir en del bildredigering, göra annonser och inlägg på sociala medier, väldigt kul!

En sak som verkligen sticker ut med Linnea är att hon bott i Brasilien, i en liten ort nära São Paulo, i tio år. Det har sin naturliga förklaring. Hennes man, Sérgio Sales, är från Brasilien. Även han jobbar på Renholmen, som inköpare.

– Han undrar ibland vad han gett sig in på när han flyttat så långt norrut, men för det mesta trivs han utmärkt här. Vi bor i Byske nära jobbet också, det är praktiskt.