Gå direkt till textinnehållet

Så ska vi utveckla vår ingenjörskonst

Engineering Greatness är Renholmens varumärkeslöfte sedan flera år, men vad innebär det? Vår strävan att bygga produktionslinjer och maskiner med hög prestanda och hög kvalitet till våra kunders sågverk, javisst, men vad mer?

Renholmen har ett mycket bra anseende och det kommer av att företaget sedan början av 1970-talet fokuserat på utrustning och maskiner för sågverk. Våra företrädare som har arbetat som konstruktörer, el/automationstekniker, projektledare med mera har skapat sågverksutrustning med hög prestanda och tillförlitlighet som hjälpt våra kunder i många årtionden. Renholmens kompetens och kreativitet har visat på innovationer som har gjort oss kända och respekterade. Detta är Engineering Greatness.

Renholmens kompetens och kreativitet har visat på innovationer som har gjort oss kända och respekterade. Detta är Engineering Greatness.
Örjan Kallin vd

Vi ska fortsätta på den vägen, vi ska utveckla våra maskiner och annan utrustning till sågverken, vi ska presentera bättre sätt att övervaka produktionen – se artikeln i det här nyhetsbrevet om vårt nya HMI – men vi måste även se på hur våra kunders förväntningar förändras.

Idag är det inte bara maskinerna som förväntas leverera med hög kapacitet, den administrativa delen i projekten ska också vara av toppklass. Jag tänker bland annat på vårt utbildningsmaterial, vår tekniska dokumentation, våra projekt och montageplaneringar med mera. För att vi ska kunna leverera Engineering Greatness behöver vi se vårt leveranslöfte i ett bredare perspektiv.

Vi har under lång tid utvecklat och levererat maskiner med mycket hög prestanda och kvalitet, det ska vi fortsätta med. Men vi ska också vidareutveckla andra delar av vår verksamhet. Genom uppdateringen av vårt ledningssystem RVS (Renholmens Verksamhets System) är ambitionen att vi ska bli ännu bättre på allt vi gör. Med nya uppdaterade rutiner, tydligare arbetssätt och roller, är ambitionen att vi ska bli ännu bättre på att leverera Engineering Greatness till våra kunder – inom alla områden.

Vi har nu passerat höstdagjämningen, det blir mörkare utomhus framöver. Men för oss på Renholmen ser framtiden riktigt ljus ut, med en bra orderstock och många offerter som bearbetas i olika faser kan vi jobba vidare under den mörkare perioden med tillförsikt inför framtiden.

Örjan Kallin, vd Renholmen